Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un joc educativ interactiv pe teme de circulație rutieră

Pentru elevii clasei a III-a C, de la „Oltea Doamna”

Un joc educativ interactiv pe teme de circulație rutieră

Activitatea desfășurată, astăzi (miercuri, 20 mai 2009) , la Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” din Oradea, de către agenții-șefi adjuncți de poliție Gheorghe Bredău și Teodor Terec (din cadrul compartimentului Poliției de Proximitate) a fost una specială, prin intermediul unui joc educativ interactiv pe teme de circulație rutieră. Răsfățații polițiștilor au fost elevii clasei a III-a C, îndrumați de inst. Gabriela Codorean

 Șotiile  agentului DubluCLIC
 Elevii inst. Gabriela Codorean s-au putut considera deosebit de onorați să fie printre primii beneficiari ai jocurilor lansate pe piață pentru preșcolari și școlarii mici, avându-i drept protagoniști principali pe agenții PitiCLIC și DubluCLIC. E vorba de acele CD-uri cu jocuri interactive pe teme de circulație rutieră, produse multimedia destinate elevilor din învățământul preșcolar și primar - „PitiCLIC și DubluCLIC- circulație rutieră pentru cei mici”, un produs educațional nou, realizat de Infomedia Pro, în parteneriat cu M.E.C.I. și Direcția Generală de Poliție a municipiului București.
 „Programul vine în sprijinul cadrelor didactice, al părinților și oferă copiilor din învățământul preșcolar și primar un cadru atractiv de a învăța regulile de circulație. Programul se bazează pe transferul de informații într-un mod creativ și stimulator. Jocul îi învață pe copii cum să circule corect pe stradă și care sunt locurile potrivite pentru joacă. Prin joc, copilul își însușește într-un mod plăcut noțiuni de circulație rutieră,  făcând cunoștință cu agentul de circulație, ale cărui indicații trebuie să le respecte. Scopul programului este acela de a le forma unele deprinderi de comportare civilizată pe stradă, înțelegerea necesității respectării semnelor de circulație și a rolului polițistului în dirijarea circulației pe stradă”, după cum aveam să aflăm de la agent-șef adjunct Gheorghe Bredău.
 ABC-ul circulației
 Cu mâna pe mouse și cu ochii pe ecran, rând pe rând, fiecare elev s-a jucat pe „calculator”, ajutându-l pe agentul DubluCLIC să facă față situației din trafic. Dând clic și dublu clic, ei trebuiau să așeze pietonii din trafic pe trotuare, potrivit indicatoarelor rutiere, pe trecerea de pietoni ori la trecerea pe sub pasajele subterane, să așeze bicicliștii pe pistele pentru bicicliști, să întregească imaginile incomplete (adăugându-le jumătatea care lipsea), pentru a avea un indicator complet, iar alții trebuiau să aleagă și să plaseze pe banda corespunzătoare (verde) acele imagini în care copiii se jucau regulamentar pe spațiile de joacă destinate, iar pe cealaltă bandă, imaginile în care copiii erau surprinși în locuri nepermise...
Elevii s-au dovedit a fi deosebit de atrași de joc și de isteți, în situațiile-problemă în care au fost puși. Cazurile în care au acționat, absolut regulamentar, au reliefat cunoașterea semnificației indicatoarelor rutiere, dar și a legislației rutiere...
 Pe cât au fost de activi și inspirați în trafic, pe atât de curioși și incisivi s-au arătat la final, când i-au „bombardat” pe polițiști cu tot felul de întrebări, multe depășind „granița” circulației rutiere. Dându-se mare infractor, Paul chiar a dorit să vadă, pe „viu”, cum va fi imobilizat de polițiști.
 La activitatea cu pricina au asistat și o grupă de polițiste, din ultimul „val”, care au intrat în rândul polițiștilor de proximitate, provenind din cadrul polițiștilor de frontieră, care încet, dar sigur își strâng rândurile...
La finalul activității, polițiștii și elevii au ieșit în curte, unde atracția nr.1 a devenit mașina de poliție, care a fost „curtată” de fiecare elev, care a ținut să ajungă la volan sau pe bancheta din spate. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un joc educativ interactiv pe teme de circulație rutieră.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:07 Ora de vară a Europei de Est