Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Săptămâna bunăvoinței la Goga”

Un proiect din suflet pentru suflet

,,Săptămâna bunăvoinței la Goga”

Compasiune, grijă, solidaritate, coeziune sunt doar câteva dintre cuvintele care au caracterizat „Săptămâna bunăvoinței la Goga".

Proiectul a fost organizat la Colegiul Național ,,Octavian Goga" din Marghita, în perioada 7 - 13.11.2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Bunăvoinței (World Kindness Day). Celebrarea bunăvoinței la colegiul nostru a constituit încă un pas spre îndeplinirea misiunii de a ne educa elevii în spiritul grijii și al compasiunii față de ceilalți și față de ei înșiși. Acest proiect se încadrează într-un demers mai amplu, care include implementarea la clase a programului de învățare socială, emoțională și etică, SEE Learning.
,,Alege să fii bun"!
Activitățile derulate au fost dintre cele mai diverse și au cuprins, pe de o parte, discuții, dezbateri, scriere creativă, prezentări, expoziție artistico-plastică, toate având în centru tema bunăvoinței recunoscute ca o valoare etică universală, iar pe de altă parte, o serie de acțiuni caritabile, menite să asigure învățarea experiențială a conceptului de bunăvoință. În acest sens s-au organizat un târg caritabil de jucării, o acțiune de donare de alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, preluarea unui număr impresionant de scrisori adresate Moșului, din partea unor copii din centre de plasament, vizită la Căminul de bătrâni Caritas Catolica din Marghita și o frumoasă acțiune de întrajutorare a peste 60 de persoane aflate în nevoi, copii și bătrâni suferinzi, care se află în îngrijirea măicuțelor de la Mănăstirea Bic, județul Sălaj. Elevi, profesori, angajați ai școlii, părinți, membri ai comunității locale și-au reunit forțele în organizarea acestor acțiuni menite să aducă puțin ajutor și alinare semenilor noștri.
Pe tot parcursul săptămânii, elevii au purtat tricouri personalizate cu sloganul proiectului: ,,Alege să fii bun"! Cei mai mici învățăcei ai colegiului au marcat Ziua Internațională a Bunăvoinței printr-un flashmob care transmite un mesaj întregii lumi: Să privim dincolo de noi înșine, dincolo de granițele țării noastre, dincolo de cultura noastră, rasa noastră, religia noastră și să ne dăm seama că suntem cetățeni ai lumii și că BUNĂTATEA este firul (roșu) comun care ne unește pe toți.
Prin activitățile derulate în cadrul proiectului, elevii și-au format comportamente etice și și-au dezvoltat emoții prosociale, cum ar fi: compasiunea, iertarea, răbdarea, mulțumirea, generozitatea, modestia; au oferit suport celorlalți, în funcție de nevoile lor și proporțional cu propriile capacități; au învățat să transforme conflictele în relații pașnice; au conștientizat propriile posibilități de a-și aduce contribuția, individual sau în colaborare cu alții, la producerea de schimbări pozitive în școală și în comunitatea în care trăiesc.
Dați click pentru a afla și a vedea mai multe: ALEGE SĂ FII BUN!
Prof. Loredana Braia
Vedeţi mai multe poze în Galeria foto: ,,Săptămâna bunăvoinței la Goga”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:05 Ora de vară a Europei de Est