Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Balul bobocilor horiști 2022

La Marghita ... în ,,Cetate”!

Balul bobocilor horiști 2022

Fiecare început de an școlar aduce în cadrul familiei noastre tineri dornici de învățătură și perfecționare. Drept răsplată alegerii făcute, organizăm, an de an, un bal dedicat lor, boboceilor.

Proiectul se bucură de susținerea Asociației Liceului, de sprijinul Consiliului Local al Municipiului Marghita și de numeroasele și generoasele sponsorizări venite din partea agenților economici din Marghita. Anul acesta evenimentul a fost atipic, având în vedere situația creată de starea de pandemie de anul trecut, astfel, participanții au fost selectați atât din clasele a IX-a, cât și din clasele a X-a. Perechile au fost în număr de șase, iar concurenții s-au întrecut în alegerea personajelor, scenetelor și a costumelor.
Tema Balului a fost Influencer by Horea, iar perechile au intrat în pielea unora dintre cele mai cunoscute și mediatizate personaje din România. Conform tradiției, evenimentul a debutat cu o scenetă interpretată de elevii liceului nostru, coordonați de doamna profesoară Ana Cornelia Burcă, iar după discursurile domnului director, prof. dr. Remus Mircea Sabău și ale domnului primar, profesor Marcel Emil Sas Adăscăliții, s-a dat startul probelor propuse pentru concurenții noștri. Juriul a avut misiunea de a nota obiectiv fiecare probă în parte, la final fiind desemnați câștigătorii Miss și Mister Boboc 2022: Natalia Fritea și Raul Ternovan, ambii din clasa a X-a A.
Spectacolul a fost unul pe cinste, întreținut și de momentele artistice oferite de Ansamblul de dansuri Horea, interpretele de muzică populară Paula Drimbo și Sofia Cadar, dar și de trupa de dans Main Crew, coordonată de Ariana Iakab, care ne-au încântat privirile și ne-au făcut să ne ridicăm de pe scaune pentru a dansa.
Activitatea s-a desfășurat în cele mai bune condiții, dar pentru aceasta a fost nevoie de multă muncă, implicare și devotament. Aducem mulțumiri și recunoștință celor implicați: domnului director, prof. dr. Remus Mircea Sabău, d-nei consilier educativ Gabriela Olimpia Sabău, profesorilor: Alina Maria Capota, Camelia Pap, Cristian Chirobocea, Ana Cornelia Burcă, Alexandra Georgiana Găvruța, dar și elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, fără de care nimic nu ar fi fost posibil.
De asemenea, dorim să aducem mulțumiri și gazdei noastre, domnului Duca Sergiu, directorul Casei de Cultură a Municipiului Marghita.
Felicităm toți elevii participanți pentru minunatul spectacol oferit, creativitate și ingeniozitate.
Prof. Iulia Maria Susan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:50 Ora de vară a Europei de Est