Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O nouă serie de tineri absolvenți se alătură Poliției de Frontieră

Vineri, a avut loc festivitatea de absolvire a școlii,

O nouă serie de tineri absolvenți se alătură Poliției de Frontieră

Vineri, 28 octombrie 2022, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, a avut loc festivitatea de absolvire a școlii, avansare la primul grad profesional și depunerii jurământului de credință de către „Promoţia de agenţi de poliţie de frontieră - 28 octombrie 2022".

Festivitatea s-a desfășurat la sediul instituției de învățământ, iar la aceasta au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, în persoana domnului subsecretar de stat, domnul Petru Bledea, ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, reprezentat de domnul chestor principal de poliție Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al P.F.R., precum și reprezentanți ai autorităților locale, șefi și comandanți ai structurilor de ordine publică din municipiul Oradea.
A fost o zi cu o încărcătură emoțională aparte, o zi în care tinerii absolvenți au intrat în frumoasa familie a polițiștilor de frontieră, dar și ziua în care, în fața drapelului național, au jurat credință României. În aceste momente înălțătoare când emoția se simte în aer, le-au stat alături având cel puțin aceleași emoții, familia, rudele și prietenii acestora.
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-șef de poliție Ionel Hotnoga, care le-a urat tinerilor absolvenți ,,mult succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalității, ordinii și liniștii publice la frontierele țării".
În cadrul festivității, cu ocazia depunerii Jurământului de Credință, domnul subsecretar de stat Petru Bledea a transmis tinerilor polițiști de frontieră, mesajul ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode:
,,Sunteți parte a unei generații de la care avem mari așteptări, o generație care așteptăm să aducă un suflu nou în sistem, o generație care să continue procesul de modernizare în Poliția de Frontieră, o structură etalon a Ministerului Afacerilor Interne".
De asemenea, adjunctul inspectorului general al Politiei de Frontieră a transmis tinerilor absolvenţi mesajul conducerii Poliției de Frontieră Române: 
,,Dragi tineri, vă aflați la începutul unui drum deosebit de ofertant în provocări, care vă vor testa zilnic nivelul de cunoștințe profesionale deținut, abilitățile personale necesare în îndeplinirea misiunilor încredințate și capacitatea de reacție în situații care mai de care mai diverse.
  În cariera dumneavoastră, vă recomand să primeze atenția îndreptată către cetățean și nevoile lui, astfel încât preocupare majoră să vă fie, în permanență, punerea în slujba semenilor noștri, prin toate mijloacele pe care le aveți la dispoziție".
Se încheie așadar, pregătirea unei noi serii de elevi care au absolvit această instituție de învățământ de prestigiu cu vocație și recunoaștere europeană în domeniul formării agenților de poliție de frontieră. Este o zi importantă atât pentru instituția noastră, cât și pentru Poliția de Frontieră, o nouă promoție de absolvenți este pregătită să-și asume responsabilitățile specifice în structurile Poliției de Frontieră Române, ale Inspectoratului General pentru Imigrări și ale Direcției Generale de Pașapoarte.
Aceasta este cea de-a 33-a promoţie de elevi pe care a pregătit-o şcoala orădeană și este formată din 219 elevi, 21 de fete și 198 de băieți, iar durata de școlarizare a fost de un an.
La finalizarea și centralizarea rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei octombrie 2022 a fost de 8,60. Pentru recompensarea eforturilor în cadrul festivităţii au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii obținute la examenul de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui pe placa de onoare a instituţiei.
Primii trei clasați sunt: șef promoție - agent Benea Gheorghe  media 9,76, locul 2 - agent Bereș Vasile - media 9,58, locul 3 - agent Crețan Petru - media 9,57.
Comisaref de poliție,
Micheș Eugen
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: O nouă serie de tineri absolvenți se alătură Poliției de Frontieră.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:53 Ora de vară a Europei de Est