Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

O nouă serie de tineri absolvenți se alătură Poliției de Frontieră

Vineri, a avut loc festivitatea de absolvire a școlii,

O nouă serie de tineri absolvenți se alătură Poliției de Frontieră

Vineri, 28 octombrie 2022, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, a avut loc festivitatea de absolvire a școlii, avansare la primul grad profesional și depunerii jurământului de credință de către „Promoţia de agenţi de poliţie de frontieră - 28 octombrie 2022".

Festivitatea s-a desfășurat la sediul instituției de învățământ, iar la aceasta au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, în persoana domnului subsecretar de stat, domnul Petru Bledea, ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, reprezentat de domnul chestor principal de poliție Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al P.F.R., precum și reprezentanți ai autorităților locale, șefi și comandanți ai structurilor de ordine publică din municipiul Oradea.
A fost o zi cu o încărcătură emoțională aparte, o zi în care tinerii absolvenți au intrat în frumoasa familie a polițiștilor de frontieră, dar și ziua în care, în fața drapelului național, au jurat credință României. În aceste momente înălțătoare când emoția se simte în aer, le-au stat alături având cel puțin aceleași emoții, familia, rudele și prietenii acestora.
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-șef de poliție Ionel Hotnoga, care le-a urat tinerilor absolvenți ,,mult succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalității, ordinii și liniștii publice la frontierele țării".
În cadrul festivității, cu ocazia depunerii Jurământului de Credință, domnul subsecretar de stat Petru Bledea a transmis tinerilor polițiști de frontieră, mesajul ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode:
,,Sunteți parte a unei generații de la care avem mari așteptări, o generație care așteptăm să aducă un suflu nou în sistem, o generație care să continue procesul de modernizare în Poliția de Frontieră, o structură etalon a Ministerului Afacerilor Interne".
De asemenea, adjunctul inspectorului general al Politiei de Frontieră a transmis tinerilor absolvenţi mesajul conducerii Poliției de Frontieră Române: 
,,Dragi tineri, vă aflați la începutul unui drum deosebit de ofertant în provocări, care vă vor testa zilnic nivelul de cunoștințe profesionale deținut, abilitățile personale necesare în îndeplinirea misiunilor încredințate și capacitatea de reacție în situații care mai de care mai diverse.
  În cariera dumneavoastră, vă recomand să primeze atenția îndreptată către cetățean și nevoile lui, astfel încât preocupare majoră să vă fie, în permanență, punerea în slujba semenilor noștri, prin toate mijloacele pe care le aveți la dispoziție".
Se încheie așadar, pregătirea unei noi serii de elevi care au absolvit această instituție de învățământ de prestigiu cu vocație și recunoaștere europeană în domeniul formării agenților de poliție de frontieră. Este o zi importantă atât pentru instituția noastră, cât și pentru Poliția de Frontieră, o nouă promoție de absolvenți este pregătită să-și asume responsabilitățile specifice în structurile Poliției de Frontieră Române, ale Inspectoratului General pentru Imigrări și ale Direcției Generale de Pașapoarte.
Aceasta este cea de-a 33-a promoţie de elevi pe care a pregătit-o şcoala orădeană și este formată din 219 elevi, 21 de fete și 198 de băieți, iar durata de școlarizare a fost de un an.
La finalizarea și centralizarea rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei octombrie 2022 a fost de 8,60. Pentru recompensarea eforturilor în cadrul festivităţii au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii obținute la examenul de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui pe placa de onoare a instituţiei.
Primii trei clasați sunt: șef promoție - agent Benea Gheorghe  media 9,76, locul 2 - agent Bereș Vasile - media 9,58, locul 3 - agent Crețan Petru - media 9,57.
Comisaref de poliție,
Micheș Eugen
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: O nouă serie de tineri absolvenți se alătură Poliției de Frontieră.

Trimite email
marți, 3 decembrie 2024, 19:25:04 Ora standard a Europei de Est