Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

GALA COMUNITĂȚII BIHORENE

Fundația Comunitară Oradea invită bihorenii să facă nominalizări pentru

GALA COMUNITĂȚII BIHORENE

Fundația Comunitară Oradea invită bihorenii să nominalizeze faptele bune și oamenii din spatele lor. După trei ani de la ultima ediție realizată în cinstea acestora, Fundația Comunitară Oradea organizează joi, 8 decembrie, de la ora 17.00, Gala comunității bihorene, evenimentul prin care sunt recunoscute și celebrate acțiunile prin care comunitatea noastră se dezvoltă.

Bihorenii sunt invitați să își exprime aprecierea nominalizând oamenii și inițiativele care în perioada 2020 - 2022 au avut un impact major asupra dezvoltării comunității, fapt pentru care merită recunoaștere în cadrul Galei comunității bihorene. Nominalizările pot fi făcute aici. Categoriile la care bihorenii pot nominaliza oameni valoroși și proiecte implementate cu succes în comunitate sunt următoarele:
LIDERUL care schimbă lumea
La această categorie bihorenii pot nominaliza persoanele care prin dedicare și profesionalism au reușit să îndrume și să inspire comunități, devenind exemple demne de urmat.
VOLUNTARUL anului
Voluntarii sunt cei care oferă timp și implicare pentru ca întreaga comunitate să aibă de câștigat. Nominalizarea celui mai dedicat reprezintă recunoașterea eforturilor depuse.
ECHIPA anului
La această categorie se încadrează grupurile de inițiativă care împreună au gândit și implementat proiecte și au găsit soluții pentru problemele din comunitate.
EXCELENȚĂ în meserie
Pot fi nominalizați acei angajați din sistemul public sau privat, care prin pasiunea pentru munca lor excelează din punct de vedere profesional.
PROIECTUL anului
La această categorie pot fi nominalizate proiectele derulate de orice tip de organizație, profit sau non-profit, autoritate publică, grupuri de inițiativă sau indivizi, care au produs un impact major și vizibil, rezolvând probleme existente în comunitate indiferent de domeniul în care a fost dezvoltat: social, comunitar, medical, ecologic, cultural etc.
ONG-ul anului
Această categorie este despre organizațiile non-profit care au produs schimbări vizibile în comunitate prin proiectele pe care le-au coordonat, prin evenimentele pe care le-au organizat sau prin campaniile pe care le-au derulat.
PROMOTOR al culturii și artei
Categoria aceasta are ca scop nominalizarea organizațiilor non-profit, a grupurilor de inițiativă sau a oamenilor care s-au axat pe promovarea artei, culturii sau tradițiilor prin activitățile realizate.
PROMOTOR al excelenței școlare
La această categorie pot fi nominalizate organizațiile non-profit, grupurile de inițiativă sau oamenii care au avut în vedere promovarea excelenței în domeniul educației, prin proiecte inovatoare, prin promovarea valorilor autentice și a meritocrației.
GALA COMUNITĂȚII BIHORENE este un eveniment prin care sunt recunoscute și celebrate acțiunile care transformă comunitatea într-una mai bună. Implicarea și devotamentul pot fi apreciate prin nominalizarea acestora:
Formular de nominalizare
Mai multe informații despre Gala comunității bihorene se găsesc pe site-ul:
https://fundatiacomunitaraoradea.ro/gala-comunitatii/
Beatrice Bungo,
manager de comunicare

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 09:59:34 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...