Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

International Conference of Intelligence, Security, and Governance, ediția a doua

Vineri, 14 octombrie,

International Conference of Intelligence, Security, and Governance, ediția a doua

În cuvântul său, președintele Fundației Șinca, dr. George-Marius Șinca și decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș" Arad, conf. univ. dr. Speranta Milancovici, au deschis cea de-a doua ediție a evenimentului anual „International Conference of Intelligence, Security, and Governance" organizat cu ocazia Lunii Europene a Securității Cibernetice.

Totodată, mesajul de început al sesiunilor de comunicări științifice a fost susținut de prorectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș" Arad, conf. univ. dr. Cristian Bențe.
Luna europeană a securității cibernetice este prilejul cu care în data de 14.10.2021, începând cu ora 9.30, s-a organizat un eveniment marcant la nivel internațional „International Conference of Intelligence, Security, and Governance", la care au participat specialiști din domeniul securității informației, studenți și profesori din mediile universitare din județele Cluj, Arad și Bihor de la Universitatea „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș" Arad și Universitatea ,,Agora" din Oradea, respectiv elevi și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale „Iosif Vulcan" Holod, Bihor.
Inițiativa anuală „International Conference of Intelligence, Security, and Governance" aparține domnului dr. ing. George-Marius Șinca, cel care deține o certă experiență în domeniul cercetării științifice a securității cibernetice atât din perspectivă tehnică, teoretică cât și din perspectiva dreptului național și internațional comparat.
  În contextul în care provocările din arealul cibernetic evoluează într-un ritm alert unde comportamentul uman reprezintă un rol fundamental pentru siguranța în mediul cibernetic, „International Conference of Intelligence, Security, and Governance" s-a concentrat în mod deosebit pe creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor din România și a dezvoltării culturii de securitate cibernetică prin expunerea unor exemple concrete și tematici specifice domeniului, dar, în același timp, adaptate pe înțelesul publicului larg, contextului de securitate cibernetică European.
În subsidiar, obiectivul evenimentului a fost de a se asigura că toți participanții sunt informați cu privire la provocările, pericolele, vulnerabilitățile și riscurile la care pot fi expuși în arealul cibernetic și că sunt corect direcționați spre surse concrete de educare și obținere a instrumentarului necesar pentru o reziliență eficientă în mediul online.
Temele prezentate
Dr. Pavel Tal, CyBureau - The Institute for Cyber Policy Studies, Israel, Advanced Persistent Threats
Dr. Col.(r) Adrian Toma, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș" Arad, Insecuritatea cibernetică, din perspectiva diseminării neautorizate ori alterării datelor având caracter personal
Drd. Dimitrie-Daniel Plăcintă, Academia de Studii Economice din București, Aplicații ale inteligenței artificiale în domeniul educațional
Dr. Diana Elena Căpriță, Academia de Studii Economice din București, România, Criza Energetică - Context, Provocări, Soluții
Dr. ing. George Marius Șinca, Universitatea „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, The cyber power in the context of contemporary realism
Prof. Tatiana Șinca, Școala Gimnazială „Iosif Vulcan" Holod, Implicațiile insecurității cibernetice în instituțiile preuniversitare din România
Mesajul de încheiere a „International Conference of Intelligence, Security, and Governance" a fost transmis de decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș" Arad, conf. univ. dr. Speranța Milancovici.
Partenerii evenimentului
Partenerii evenimentului au fost: Fundația Șinca, Universitatea ,,Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș" Arad, Universitatea ,,Agora" din Oradea, Agerpres.
Activitățile educaționale, de cercetare științifică și sociale ale Fundației Șinca pot fi urmările pe următoarele canale de comunicare:
www.sinca.org | https://www.facebook.com/fundatiasinca | https://www.instagram.com/fundatia.sinca/
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: International Conference of Intelligence, Security, and Governance, ediția a doua.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:59 Ora de vară a Europei de Est