Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

AND AT ALL ONCE, SUMMER COLLAPSED INTO FALL - OSCAR WILDE

GOLDEN DAYS AT FESTIFALL

AND AT ALL ONCE, SUMMER COLLAPSED INTO FALL - OSCAR WILDE

Ne-a întâmpinat și în acest an maiestuoasa toamnă, cea mai bogată fiică în roade a bătrânului an. Anotimpul recoltelor ne bucură de fiecare dată și mereu reușește să ne surprindă cu ceea ce are de oferit. Toamna mai aduce cu ea și glasurile vesele ale preșcolarilor, care la fiecare început de an școlar, încântă curtea grădiniței, sălile de grupă, încununând atmosfera feerică creată de acest anotimp.

Și în acest sezon, preșcolarii Grădiniței Americano-Române ,,Crinul'' din Oradea, s-au organizat şi au participat cu interes și curiozitate la Festifall, un festival dedicat toamnei. Activitățile desfășurate i-au acaparat atât pe noii preșcolari, cât și pe veterani. Activitățile acestora au fost de natură practică, de la pus compot de gutui și mere, până la murături, și de la prepararea de crumble cu pere, până la tradiționalele moșocoarne. Atmosfera creată a fost una plină de entuziasm și veselie, curiozitatea și dăruirea celor mici completând perfect ambianța.
Prin toate aceste activități concepute cu specificul toamnei, s-a urmărit dezvoltarea și perfecționarea anumitor abilități și comportamente. Îndemânarea a fost la ea acasă, copiii dând dovadă de o bună dexteritate și manipulând bine obiectele necesare pentru a desfășura și finaliza activitățile practice gospodărești. Cântecele cu specific nu au lipsit, amplificând atmosfera de voie bună. Copiii au avut oportunitatea de a observa, gusta și prelucra fructele și legumele specifice toamnei, conștientizând importanța acestora asupra sănătății noastre. O notă definitorie a acestui festival a fost munca în echipă, atât a cadrelor didactice, cât și a preșcolarilor, care au învățat cum să coopereze și să facă sarcina de lucru mult mai facilă.
Educația timpurie prin acest tip de activități special concepute într-un cadru organizat, vine în ajutorul preșcolarilor satisfăcând întrebările și nedumeririle pe care aceștia le au. Un rol important îl are și simțul estetic, tocmai de aceea fiecare element a fost  bine gândit și așezat pentru a se crea un contact vizual optim, fapt ce determină ca asimilarea să fie una bine definită.
Grădinița Americano-Română ,,Crinul'' pune accent pe dezvoltarea armonioasă a copiilor, urmărindu-se în special dezvoltarea biopsihică a acestora prin valorificarea fiecărei dimensiuni: emoțională, socială, fizică, lingvistică, logico-matematică, cu scopul ca pe viitor acești copii să se integreze ușor în diferitele medii sociale.
Festifall a fost un festival al toamnei reușit. Pentru preșcolari a fost un semn de mulțumire pentru bogățiile și roadele pe care toamna ni le oferă, iar pentru cadrele didactice a fost un semn de satisfacție în a culege și valorifica ,,roadele'' pe care le cultivă cu dăruire și pasiune an de an.
Vedeţi mai multe poze în Galeria foto: AND AT ALL ONCE, SUMMER COLLAPSED INTO FALL - OSCAR WILDE.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:13:37 Ora de vară a Europei de Est