Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Am sărbătorit Ziua orașului Oradea

Miercuri, întreaga grădiniță s-a transformat într-un muzeu

Am sărbătorit Ziua orașului Oradea

Ziua orașului Oradea a reprezentat prilej de mare bucurie în rândul preșcolarilor Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 52 - cu structurile G.P.P. Nr. 41, G.P.N. Nr. 17.

Miercuri, 12 octombrie 2022, întreaga grădiniță s-a transformat într-un muzeu în care au fost expuse fotografii cu principalele clădiri istorice din frumosul nostru oraș. Cadrele didactice au menționat copiilor aspecte istorice legate de ziua eliberării orașului de către armatele române, după care au efectuat un tur virtual al orașului prin intermediul platformei „Visit Oradea". Pe parcursul zilei, au descoperit secrete bine păstrate în cărțile orașului, cum ar fi faptul că arhitectul Márcell Komor, fiind îndrăgostit în perioada proiectării Palatului Vulturul Negru a adăugat pe turnul palatului elemente decorative în formă de inimioare sau faptul că Palatul Baroc are tot atâtea ferestre câte zile are anul și multe astfel de detalii care au incitat curiozitatea copiilor.
Copiii au asociat această zi specială cu zilele lor de naștere, astfel că au sărbătorit împreună cu colegii, cadrele didactice și personalul grădiniței, prin multă bucurie, cântec, voie bună, au confecționat daruri simbolice dedicate orașului și au cântat „La mulți ani!". Steaguri cu stema municipiului Oradea, a județului Bihor și drapelul României au fost fluturate cu mândrie de copii. La sosirea părinților, preșcolarii au împărtășit cu aceștia informațiile noi aflate, ba chiar și-au manifestat interesul de a vizita locurile despre care au vorbit pe parcursul zilei.
Cadrele didactice, îndrumate de doamna director Sala Ioana, care au participat la marcarea Zilei orașului Oradea sunt: Nan Maria, Druță Valeria, Nicoraș Geanina, Săcădat Alina și Blândul Florentina (grupele mici); Dimeny Eva, Juhasz Katalin, Szilagyi Monica și Sora Marta (grupele mixte - predare în limba maghiară); Ardelean Liana, Hus Ramona, Micu Camelia și Laza Georgiana (grupele mijlocii); Costea Anca, Ardelean Raluca, Popa Claudia, Matei Ioana, Hapapici Cristina și Pușa Florentina (grupele mari).
Prof. Hus Ramona & Ardelean Liana
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Am sărbătorit Ziua orașului Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:19 Ora de vară a Europei de Est