Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria a premiat excelența școlară

Ieri, de Ziua Oradiei,

Primăria a premiat excelența școlară

Miercuri, 12 octombrie 2022, de Ziua Orașului Oradea, într-un cadru festiv, Primăria a premiat excelența școlară.

Astfel, 142 de elevi și 107 profesori coordonatori au fost felicitați și premiați pentru rezultatele școlare deosebite obținute în anul școlar 2021 - 2022.
Au fost recompensate rezultatele la competițiile internaționale, competițiile naționale organizate de Ministerul Educației (premiul I, II, III și mențiune), dar și mediile de zece la Evaluarea Națională și Bacalaureat.
Primarul Florin Birta și viceprimarul Marcel Dragoș au înmânat tuturor elevilor și profesorilor coordonatori câte o diplomă de excelență din partea administrației locale. „Cred că sunt momente importante pe care trebuie să le marcăm solemn, să avem recunoștință față de înaintașii noștri care au fost adevărați patrioți și care au lăsat o istorie de care azi ne bucurăm și vremuri bune pe care azi le trăim. Cred că toate aceste lucruri nu se puteau întâmpla fără o pregătire de excepție. Pe lângă faptul că au fost patrioți și au dorit să lase ceva moștenire, au avut și o pregătire de învățătură de excepție. Făcând un arc peste timp, mă gândesc cu drag la Școala Ardeleană, care a făcut ca tot mai mulți lideri din acea vreme să fie lideri care au reușit să lase o moștenire și să dea exemple de patriotism, de cum se face istorie pentru o țară. Și atunci, în cadrul acestei ședințe solemne am luat decizia să premiem excelența din Oradea. Pentru că mi se pare de bun-simț ca elevii care au participat la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale, recunoscute de Ministerul Educației, plus elevii care au luat medii de 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională, să fie premiați în această zi de sărbătoare pentru municipiul Oradea. Sunt 249 de elevi și profesori din Oradea care au avut rezultate excepționale și cred că merită cu toții felicitările noastre. Le dorim ca de la an la an să se depășească, pentru că doar printr-o societate educată lucrurile vor fi din ce în ce mai bune în țara noastră. Felicitări, dragi elevi, felicitări, dragi profesori, pentru cum ne-ați ridicat, felicitări dragi părinți pentru cum i-ați crescut și cred că viitorul orașului Oradea arată foarte bine", a spus primarul Florin Birta.
În total au fost premiate rezultatele deosebite obținute la două olimpiade internaționale (aur și bronz), dar și 13 copii cu premiul I, 31 cu premiul II, 16 cu premiul III și 74 cu mențiuni la olimpiadele naționale, plus 6 premii pentru elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat.
Medalia de aur la olimpiada internațională a fost recompensată de Primăria Oradea cu suma de 5.000 lei, în timp ce medalia de bronz cu suma de 2.500 de lei.
Premiul I la o olimpiadă națională a fost recompensat cu suma de 1.000 de lei, premiul II cu 700 de lei, premiul III cu 500 de lei și mențiunea cu 300 de lei.
Totodată, rezultatele la competițiile sportive organizate la nivel național au fost premiate cu 600 lei - locul I, 400 lei - locul II și 200 de lei locul III și mențiune.
De asemenea, media zece la Evaluarea Națională și Bacalaureat a fost răsplătită de Primăria Oradea cu suma de 1.000 de lei.
Elevii premiați provin de la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național „Emanuil Gojdu", Colegiul Național „Onisifor Ghibu", Colegiul Național „Mihai Eminescu", Colegiul Național „Iosif Vulcan", Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu", Liceul Teologic Baptist „Emanuel", Liceul Teologic Penticostal „Betel", Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu", Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo",  Liceul Teoretic German „F. Schiller", Liceul Teoretic „Ady Endre",  Liceul Reformat „Lorantffy Zsuzsana", Liceul de Arte, Colegiul Tehnic „Traian Vuia", Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", Liceul cu Program Sportiv „Bihorul", Liceul Teoretic „Lucian Blaga", Școala Gimnazială „Oltea Doamna" ,Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu", Școala Gimnazială Nr. 16, Școala Gimnazială „Avram Iancu" și Școala Gimnazială „Szacsvay Imre".
Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 919/7octombrie s-a aprobat completarea HCL nr. 841/29.09.2022 privind acordarea de premii de excelență elevilor din unitățile de învățământ de stat din municipiu, precum și cadrelor didactice îndrumătoare, care au obținut rezultate școlare deosebite în anul școlar 2021-2022 la competițiile școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației.
Vedeți mai multe poze (115 de poze) în Galeria foto: Primăria a premiat excelența școlară.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:01 Ora de vară a Europei de Est