Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Simpozionul Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești”, BACStud2022, ediția a VIII-a

În perioada 13-15 octombrie, la Universitatea Agora din Oradea, la Băile Felix și Băile 1 Mai, se va desfășura

Simpozionul Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești”, BACStud2022, ediția a VIII-a

În perioada 13-15 octombrie 2022, la Universitatea Agora din Oradea, la Băile Felix și Băile 1 Mai, se va desfășura Simpozionul Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2022, ediția a VIII-a (The 8th edition of International Symposium ,,Brainstorming in Agora Students' Scientific Circle" BACStud 2022).

Invitaţi de onoare
Acad. Florin Gheorghe Filip - președintele Secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române,
Prof. Ioana Moisil - Profesor Honoris Causa al Universității Agora,
Dr. Bogdana Stanojevic - cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Sârbe de Științe și Arte,
Anca Minculescu - Innovation Practionner and Lecturer, Franţa,
Ioana Domnica Dzitac - Technical and Operational Coordinator of the Social Science Experimental Laboratory at New York University Abu Dhabi
Scop
Simpozionul Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", aflat la a 8-a ediţie (ediţia I - aici, ediţia a II - aici, ediţia a III-a - aici, ediţia a IV-a - aici, editia a V-a -aici, ediţia a VI-a - aici, ediția a VII-a - BACStud2021) se înscrie în logica și practica învățământului centrat pe student, ca o continuare a implicării studenților în proiecte, mobilități și activități antreprenoriale.  Acest simpozion își propune să creeze un mediu de întâlnire prietenos, o punte de legătură între studenții și cadrele didactice îndrumătoare cu preocupări similare, din toată țara, dar şi cu extindere internațională, în vederea unor colaborări viitoare.
Acest simpozion va constitui un bun prilej pentru studenții din diversele centre universitare de a schimba păreri, opinii, cunoștințe, dar şi de a lega colaborări viitoare și prietenii.
Pe lângă secțiunile studențești, va exista şi o secțiune pentru elevi, respectiv o secțiune internațională în limba engleză pentru studenți şi elevi.
Diplomele care vor fi oferite participanților, diplome de participare sau de premiere pentru cele mai bune lucrări, vor putea constitui un plus în CV-ul personal al studentului.
Obiective
Simpozionul Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2022, își propune următoarele obiective:
1. Crearea unui mediu de lucru prietenos, favorabil generării unei "furtuni de idei" îndrăznețe, fără păguboasa teamă de greșeli, care frânează creativitatea;
2. Descoperirea unor potențiale talente în rândul participanților cu înclinații spre cercetare și inovare;
3. Formarea deprinderilor și priceperilor de a scrie lucrări cu caracter științific și de a-și prezenta public ideile într-o formă atractivă;
4. Încurajarea participanților în munca de cercetare, inovare, dezvoltare și aplicare a rezultatelor;
5. Cooptarea unor personalități de seamă ale învățământului românesc, precum şi a reprezentanților unor instituții și firme locale în desfășurarea evenimentului.
Vă așteptăm cu mare drag și interes la cea de-a VIII-a ediție a Simpozionului Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2022!

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 05:31:36 Ora de vară a Europei de Est