Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Să profitați cât mai mult de toate oportunitățile pe care le aveți”!

Prof. univ. dr. ing. Mişu-Jan Manolescu, rectorul Universității ,,Agora”, la deschiderea anului universitar

,,Să profitați cât mai mult de toate oportunitățile pe care le aveți”!

Am mai scris și cu alte ocazii faptul că la Universitatea ,,Agora" din Oradea, deschiderea anului universitar nu este o festivitate în sine, cu invitați din partea oficialităților locale, cu multe discursuri, cu flori și premierea ,,bobocilor", ci mai degrabă o întâlnire de lucru, pentru cunoaștere și informare.

Așa s-a întâmplat și luni, 3 octombrie 2022, la deschiderea oficială a noului an universitar. Studenții de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative s-au întâlnit cu rectorul Universității, domnul profesor universitar doctor inginer Mișu-Jan Manolescu și cu alte cadre didactice universitare în Aula Albastră, iar cei de la Facultatea de Științe Economice s-au reunit în Sala Verde.
Dreptul și Poliția locală - specializări de succes!
 În Aula Albastră, s-au adunat ,,bobocii" și parte din studenții (veterani) de la specializările de licență Drept și Poliție locală, iar domnul rector și domnul decan, dar și alte cadre didactice le-au oferit cele dintâi informații la început de nou an universitar, legate de discipline și orar, iar ,,bobocii" au făcut cunoștință cu cadrele didactice, au aflat mai multe lucruri despre specializările pentru care au optat, despre desfășurarea cursurilor și seminariilor, despre oportunități în carieră și în viața de student, proiecte, ,,secrete" și succese...
În intervenția sa, domnul rector, prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, le-a făcut cunoștință cu instituția pe care o conduce, oportunități, viziune, misiune, viața de student, proiecte și programe, felicitându-i pentru alegerea făcută, alegând specializări căutate și de succes, încurajându-i să privească și să se pregătească cu seriozitate și perseverență pentru împlinirea viselor, pentru realizare deplină în carieră, dar și să trăiască cu intensitate și cu folos cea mai frumoasă perioadă a vieții, viața de student, cu frumusețea și deschiderea sa spre a se distra, a visa și a pune în practică planuri și proiecte de afaceri, chiar.
,,Ca universitate, am câștigat un proiect (PNRR) de digitalizare a Universității ,,Agora"
În Sala Verde, domnul rector le-a vorbit studenților de la specializările Management, respectiv Contabilitate și informatică de gestiune despre oportunitățile oferite studenților agoriști, încurajându-i să-și manifeste și să-și dezvolte de pe acum spiritul antreprenorial pentru a deveni lideri, conducători de instituții, pentru a porni primele lor afaceri de succes.
,,Am avut proiecte în care am dat 25.000 de euro, până la 40.000 de euro studenților care au înființat firme. Avem studenți care acum fac bani mai mulți decât câștigăm noi. Fără exagerare! Au firme de succes! Noi i-am învățat lucrul acesta", a conchis domnul rector, prof. univ. dr. Mișu-Jan Manolescu.
La ,,Agora", de 22 de ani, s-a încetățenit o regulă și un principiu: și unii și alții (dascăli și studenți) luptă împreună pentru ,,bunul nume și renume al Universității", vorba domnului rector Mișu-Jan Manolescu!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto:,,Să profitați cât mai mult de toate oportunitățile pe care le aveți”!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:55 Ora de vară a Europei de Est