Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Noaptea Cercetătorilor” – ediția 2022

Vineri, am participat, în Sala Polivalentă din Campusul Universității din Oradea, la

,,Noaptea Cercetătorilor” – ediția 2022

Sala Polivalentă din Campusul Universității din Oradea a găzduit vineri seara (30 septembrie 2022) ediția 2022 a evenimentului ,,Noaptea Cercetătorilor".

Actuala ediție a fost organizată de un colectiv de șapte persoane, cadre didactice și voluntari, coordonați de doamna prorector Filip Sanda.
,,În calitate de organizatori, am invitat instituții tradiționale cu care colaborăm de mai mulți ani: Poliția Română, Jandarmeria, Pompierii, firme din parcul industrial, firme de design din Oradea, școlile, liceele și colegiile din municipiul Oradea și din împrejurimi, alături de cele 15 facultăți care au avut organizate standuri, unde și-au prezentat realizările din ultimii ani în domeniul cercetării.
În turul pe care l-am desfășurat pentru vizitarea Campusului, am prezentat patru laboratoare mai mari din cadrul Universității, trei laboratoare din cadrul facultăților de Inginerie și o sală Smart", ne-a spus Cristian Vancea din partea organizatorilor.
Interlocutorul nostru a ținut să evidențieze standul Facultății de Protecția Mediului care și-a prezentat la stand roadele toamnei din ferma pomicolă și livada experimentală, din care au pregătit sucuri naturale, din fructe (bio), prezentate vizitatorilor pentru degustare. Așa de explică și faptul că standul facultății era printre cele mai căutate și mai curtate de cei mai tineri vizitatori.
Reprezentanții Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației aveau amenajate nu mai puțin de 10 mese pentru prezentare, după cum am aflat de la domnul prodecan Ovidiu Neamțu, ,,Ceea ce vedeți aici este un minimum posibil din prezentarea tehnologică a cercetărilor care există în cadrul facultății. De la Inginerie Electrică, Calculatoare, Automatizări, Electronică și Telecomunicații, veți vedea diverse aplicații care pleacă de la roboți, roboți independenți până la diverse aplicații, soft de calculatoare care pot analiza prezența Covid-ului în plămâni. Sunt aplicații certificate prin lucrări științifice și proiecte", a precizat domnul prodecan.
Vizitând standurile, am mai stat de vorbă și cu alte cadre didactice și studenți despre produsele și aplicațiile prezentate. Din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, doamna comisar-șef de poliție Ioana Indrieș și colegii din Departamentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, de la Poliția Rutieră au fost prezenți cu experimente și demonstrații, pliante, concursuri și aplicații, atât în sală, cât și în afara sălii, înconjurați de copii și tineri curioși și să dornici să interacționeze, să răspundă provocărilor și testărilor. La intervale regulate de timp, de la microfon, se lansau noi invitații la tururile care erau organizate pentru vizitarea Campusului, vizite despre care ne-a vorbit Cristi Vancea.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (83 de poze) în Galeria foto: ,,Noaptea Cercetătorilor” – ediția 2022.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:24 Ora de vară a Europei de Est