Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

„Avem porțile deschise... spre performanțe!”

Poate vă gândiți să vă îndreptați pașii spre C.N. „E. Gojdu” din Oradea

„Avem porțile deschise... spre performanțe!”

În aceste zile, se fac înscrieri pentru cele două clase a V-a de gimnaziu de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.
Sunt așteptați viitorii absolvenți ai claselor a IV-a de la toate școlile din municipiu

 Contăm mai ales pe elevii care doresc să facă performanță. Reamintim că cele două clase sunt cu predare intensivă a limbii engleze (patru ore săptămânal), limba începătoare este germana și facultativ pot opta pentru studiul limbii franceze.  Tradiția claselor de gimnaziu, dar și prestigiul de a fi elev la „Gojdu”  sunt legate de performanță la obiectele fundamentale: matematică, chimie, informatică, limba română, limba engleză etc. Ne mândrim cu rezultatele obținute în ultimii doi ani de elevii din clasele de gimnaziu. În anul școlar 2007-2008, am obținut 29 de premii la faza județeană: 10 la matematică, 12 la limba română, câte un premiu la fizică, chimie și astronomie, precum și câte două la cultura civică și religie. La etapa națională, am fost reprezentați de: Anton Radu, Lazăr Vlad, Heredea Florina, Mihoc Raul, Butiri Cristian (la matematică), Heredea Florina (la chimie) și de Filimon Sergiu (la astronomie), care s-au întors cu un premiu și cinci mențiuni. În anul școlar 2008-2009, s-au obținut 35 de premii la etapa județeană, iar la etapa națională, au participat: Lazăr Vlad (clasa a VIII-a B), care a obținut mențiune la matematică și s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada balcanică de juniori, Anton Andreea, Anton Radu, Pașcalău Sorana și Lazăr Vlad ne-au adus câte o mențiune de la olimpiada de chimie. La informatică, am fost reprezentați de Cotârlea Ana Maria, iar la limba română, de Sîrca Luana Letiția..
 Pe lângă învățătura de calitate, elevii de la gimnaziu pot participa la activități culturale, programe artistice, redactarea de reviste, cercuri pe materii, activități sportive și numeroase excursii în țară și străinătate. Îi asigurăm pe cei care vor opta pentru Colegiul Național „Emanuil Gojdu” că nu vor fi privați de copilărie, că vor găsi în școala noastră posibilități de a îmbina studiul cu relaxarea. De menționat este faptul că ei vor beneficia de posibilitatea de a face schimb de experiență cu elevii mai mari din clasele de liceu, liceenii titrați fiind modele pentru cei mai mici.
 Baza materială a școlii este în curs de modernizare, elevii claselor V –VIII vor avea acces la cabinete și laboratoare moderne, calculatoare de ultimă generație și internet.
 Atât pentru absolvenții claselor a IV-a, cât și pentru cei ai claselor a VIII-a, porțile școlii noastre sunt deschise cu generozitate, oferind candidaților un învățământ de înaltă calitate, care să le asigure o pregătire temeinică pentru profesie și viață.
 Director, prof. Viorel  Mititean

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:14:26 Ora standard a Europei de Est