Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Universitatea din Oradea, prima în topul național al alocărilor financiare destinate proiectelor de mobilitate Erasmus +

Universitatea din Oradea își reconfirmă opțiunea fermă în direcția internaționalizării

Universitatea din Oradea, prima în topul național al alocărilor financiare destinate proiectelor de mobilitate Erasmus +

De această dată, instituția academică orădeană se situează în fruntea clasamentului național al finanțării proiectelor de mobilitate din domeniul universitar, proiecte susținute din fondurile politicii externe ale Uniunii Europene.

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a dat publicității rezultatele selecției de candidaturi Proiecte de mobilitate în domeniul universitar susținute din fondurile politicii externe ale UE, KA171-HED Apelul 2022 - runda 23 februarie 2022. Conform acestora, Universitatea din Oradea se bucură de cea mai mare finanțare atribuită la nivel național. Nu mai puțin de 1.008.773 euro, dintr-un total de 8.009.777 euro, împărțiți între 44 de universități din România, urmează să-i revină instituției academice orădene. Este vorba de fonduri dedicate mobilității universitare din țări neasociate programelor Erasmus +. Grație acestor finanțări, profesori și studenți de la Universitatea din Oradea și din aproape 40 de țări ale lumii, precum: Peru, Arabia Saudită, Armenia, Republica Moldova, Ucraina, Israel, Iordania, Kenya, Africa de Sud, SUA, Canada, Albania, Muntenegru, vor putea să învețe sau să susțină cursuri la Oradea, respectiv în universități din aceste state.
„Universitatea din Oradea a aplicat pentru toate cele 12 regiuni ale lumii eligibile în cadrul acestui proiect și a primit finanțare pentru fiecare din ele. Unul din cele mai importante aspecte legate de acest incontestabil succes este faptul că, prin intermediul Universității din Oradea, profesorii și studenții care vor lua parte la aceste programe de mobilitate pot accesa și alte instituții academice europene, partenerele noastre în cadrul programului EU GREEN", spune Carmen Buran, coordonatoarea Departamentului de Relații Internaționale al Universității din Oradea.
„Este un rezultat semnificativ, rodul unei munci de echipă, și spun asta cu atât mai mult cu cât alte universități, precum cele din Cluj-Napoca sau Timișoara, au primit alocări bugetare sub nivelul record atins de Universitatea din Oradea. Acest succes vine să confirme încă o dată opțiunea spre internaționalizare a universității noastre, în contextul apartenenței ei la consorțiul EU GREEN", subliniază prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza.
Lista completă a proiectelor de mobilitate în domeniul universitar susținute din fondurile politicii externe ale UE, KA171-HED Apelul 2022 - runda 23 februarie 2022, poate fi consultată aici:
https://www.erasmusplus.ro/library/Superior/2022/rezultate%20selectie/Rezultate_selectie_KA171-HED_2022_19.09.pdf.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:23 Ora de vară a Europei de Est