Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul Erasmus+ KA1, la Școala Gimnazială Nr.1 Chijic

Conferința de diseminare finală a avut loc la Hotel President din Băile Felix

Proiectul Erasmus+ KA1, la Școala Gimnazială Nr.1 Chijic

Joi, 15 septembrie 2022, la Hotel President din Băile Felix, a avut loc conferința de diseminare finală a proiectului Erasmus+2019-RO01-KA101- 061605 „Împreună împotriva abandonului școlar„/Together against school dropout", proiect finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, cu un buget de 23.280 euro. Beneficiarul proiectului este Școala Gimnazială Nr.1 Chijic din județul Bihor.

Evenimentul a fost deschis de către doamna director, prof. Ungur Maria, care le-a urat bun venit tuturor participanților și a făcut o scurtă prezentare a școlii.
Un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 Chijic, coordonat de d-na prof. Torjoc Diana, i-a încântat, pe toți participanții, cu un buchet de cântece patriotice, atent selectate astfel încât să atingă sufletul și inima tuturor celor prezenți, după care elevii au participat la un mic atelier de pictură îndrumați fiind de cadrele didactice ale școlii noastre: prof. Chirilă Ileana, Herlaș Aurica și Fodor Livia.
Revenind la proiect, spunem că s-a derulat în perioada 2019-2022 și că a avut ca scop reducerea nivelului absenteismului școlar și implicit a numărului cazurilor de abandon școlar, în rândul elevilor Școlii Gimnaziale Nr.1 Chijic. Prin intermediul acestui proiect, 13 cadre didactice din școală au participat la un curs de formare profesională și o activitate de tip job shadowing în Grecia și Spania, cu scopul perfecționării în ceea ce privește prevenirea abandonului școlar. Toate aceste detalii, referitoare la rezultatele proiectului și tipurile de activități de diseminare desfășurate, au fost furnizate de către coordonatorul proiectului, prof. Drugaci Alina-Bianca.
Domnișoara prof. Ungur Maria a descris cursul „Inclusive  education: tackling with classroom diversity and early school leaving„  desfășurat în Piraeus, Grecia, detaliind metodele și tehnicile învățate de profesorii noștri în urma celor două tipuri de mobilități desfășurate.
Cuvinte de apreciere și de îndemn, pentru a continua pe viitor această luptă împotriva abandonului școlar, au venit din partea tuturor participanților, care s-au arătat interesați de tematica abordată în cadrul conferinței și respectiv încântați de rezultatele implementării acestui proiect Erasmus+.
În încheiere, s-au vizionat mesajele video trimise de către partenerii de proiect, iar d-na director, prof. Ungur Maria și doamna prof. Drugaci Alina-Bianca, coordonatorul de proiect, au mulțumit tuturor participanților urându-le multă sănătate și putere de muncă.
Prof. Ungur Maria, director
Prof. Drugaci Alina-Bianca, coord. proiect
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul Erasmus+ KA1, la Școala Gimnazială Nr.1 Chijic.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:14:28 Ora de vară a Europei de Est