Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Admitere la studii universitare de licență

Facultatea de Medicină și Farmacie

Admitere la studii universitare de licență

Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea își deschide porțile pentru sesiunea de Admitere toamnă 2022.

Înscrierile au loc în perioada 5-15 septembrie 2022. Vă anunțăm că cele mai multe locuri rămase disponibile sunt la specializările Nutriție și Farmacie.
De ce farmacie?
Farmaciștii sunt profesioniști în domeniul sănătății și experți în domeniul medicamentului.
Odată cu evoluţia sistemului de sănătate către îngrijirea personalizată a pacienților, farmaciștii îşi întăresc poziţia de parteneri esențiali în asigurarea de servicii de sănătate. Pregătirea lor profesională oferă oportunități unice pentru utilizarea optimă a terapiei medicamentoase de către pacienți în cazul afecțiunilor acute sau cronice. În plus, justifică și multiplele roluri pe care le pot avea în comunitate, lăsând în urmă gândirea depășită că rolul farmaciștilor este doar de a elibera sau a prepara medicamente.
După absolvirea studiilor Facultății de Farmacie și Medicină, farmaciștii își pot desfășura activitatea în industria medicamentului: în departamentul de producție sau de control al calității medicamentelor, în comercializarea de produse farmaceutice sau în cercetare și programe de dezvoltare. Pot de asemenea să facă parte din echipele medicale multidisciplinare în spitale sau clinici, unde pot profesa ca farmaciști clincieni sau ca farmaciști de spital. Farmacistul clinician este profesionistul axat pe optimizarea terapiei medicamentoase, iar prezența sa în toate echipele medicale este o necesitate majoră pentru sistemul de sănătate din România.
Farmaciștii se pot implica și în aspectele sau problemele de reglementare ce țin de sănătate în România. În domeniul academic pot urma carieră universitară și diverse programe de pregătire profesională, desfășurând totodată activități de predare și cercetare.
Iată doar câteva motive pentru care urmarea studiilor la specializarea Farmacie ar fi o foarte bună alegere pentru absolvenții de liceu care sunt în căutarea unei cariere sigure.
De ce nutriție?
Nutriția are o deosebită importanță în menținerea unei sănătăți bune, în dezvoltarea corectă și armonioasă a organismului, în prevenția unor afecțiuni, iar terapia nutrițională este parte complementară în vindecarea diferitelor afecțiuni.
Este foarte important că în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie de la Oradea aveți șansa să studiați despre nutriție cu cei mai buni specialiști în domeniu.
„Alimentaţia adecvată şi sănătatea sunt strâns corelate. Astfel, alimentația corectă este elementul cheie în prevenirea multor afecțiuni și este extrem de importantă, alături de tratamentul medicamentos, în procesul de vindecare al acestora. Hipocrate spunea «lasă mâncarea să fie medicamentul tău și medicamentul tău să fie mâncarea»". Astfel, despre nutriție s-a vorbit încă din cele mai vechi timpuri, iar acum, nu mai este o modă, ci a devenit o necesitate. Acesta este motivul pentru care nutriția a devenit o specializare importantă în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie.
Invităm absolvenții de liceu să se îndrepte către studiul nutriției, o alegere potrivită, atât pentru propria sănătate, cât și pentru faptul că le va asigura un viitor în domeniu.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:23 Ora de vară a Europei de Est