Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Școala, eterna cetate a educației

Prima zi de școală la ,,Octavian Goga”, Oradea

Școala, eterna cetate a educației

Porțile Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga" din Oradea s-au deschis luni, 5 septembrie 2022, pentru cei aproximativ 430 de elevi.

Festivitatea de deschidere a noului an școlar a fost un moment cu o încărcătură emoțională aparte care a umplut curtea școlii de părinți și copii.
Toți elevii au pășit cu încredere și speranță pe această nouă cărare a timpului, împletind emoțiile noului început cu bucuria revederii. Celor care pășeau pentru prima dată în curtea școlii, elevii din clasele pregătitoare, li se citea pe chipuri marile emoții. Cei mai mici școlari au fost primiți cu căldură și zâmbete în aplauzele colegilor mai mari. Însoțiți de doamnele învățătoare, aceștia au trecut printr-un ,,tunel" de  baloane colorate, realizat de elevii claselor a IV-a. Le dorim micilor școlari să aducă cu ei, zilnic, în clasa în care învață, bucuria jocului, seninul vârstei și încrederea că toate visele lor se vor împlini.
Anul școlar 2022-2023 a fost declarat deschis de doamna director Boloca Nicoleta, care a prezentat invitații. Părintele Bicăzan Felix a săvârșit o slujbă de Tedeum, binecuvântând elevii, dascălii și părinții. Doamna inspector școlar Tanko Zita a prezentat mesajul transmis de I.S.J. Bihor, urându-le elevilor mult succes în noul an școlar și a felicitat Școala ,,Octavian Goga" pentru rezultatele deosebite obținute de absolvenții școlii la Evaluarea Națională. Reprezentantul M.A.I. i-a asigurat pe elevi și părinți că le va fi alături, veghind la siguranța lor. Reprezentantul părinților, Avram Laura, le-a urat tuturor un an școlar mai bun cu multe realizări.
În cuvântul său, doamna director a ținut să sublinieze rezultatele bune obținute de elevii școlii la Evaluare Națională: procentul de promovabilitate este de 96,87%, fiind peste media națională; la limba română, procentul a fost de 100%, iar la matematică de 90,62%, un procent mai mare decât media pe județ/țară. Notele peste 8, la limba română reprezintă 50%, iar la matematică 19%. Un elev al școlii noastre s-a clasat pe locul 7 în ierarhia județeană, cu media 9,93, având 10 la limba română.
Momentul artistic prezentat, un adevărat regal al copilăriei, a împletit, în mod armonios, cântecul, poezia și dansul, cu bucuria și seninul celei mai frumoase vârste, a fost susținut de elevii clasei a IV-a A, coordonați de doamna profesor Dărăban Alexandra.
Așteptăm cu nerăbdare fiecare săptămână, să ne bucurăm de timpul petrecut împreună, poate mai conștienți ca niciodată cât e de bine să poți să educi acolo unde e menit a se învăța, la școală, eterna cetate a educației.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Școala, eterna cetate a educației.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:08 Ora de vară a Europei de Est