Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Deschidere de an școlar, în prezența primarului Florin Birta și a ambasadorului George Bologan

Prima zi de școală

Deschidere de an școlar, în prezența primarului Florin Birta și a ambasadorului George Bologan

Cu ocazia deschiderii noului an școlar, primarul Florin Birta a participat luni, 5 septembrie 2022, la festivitățile care au avut loc la Colegiul Național „Onisifor Ghibu" și la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu".

La deschiderea festivă a cursurilor de la Liceul Greco-Catolic a luat parte și Excelența Sa George Bologan, ambasadorul României în Spania.
În prezența cadrelor didactice, a elevilor, părinților și a altor invitați, edilul a ținut să sublinieze importanța educației și le-a urat școlarilor mult succes și rezultate bune la învățătură.
„Regele Ferdinand I, Întregitorul României, spunea că nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește într-însa. Noi am încercat să facem astfel încât școala să arate bine, dar știu că d-voastră sunteți cei care întruchipați spiritul acestei școli: elevi, profesori, părinți, bunici, sunteți cei care aduceți rezultate pentru această școală. Vreau să vă mulțumesc, să vă felicit, să vă urez un an bun la învățătură și să aduc mulțumiri conducerii și directorului școlii, Iulius Timar, pentru că s-a ocupat ca toate cererile de înscriere în clasa 0 să fie acceptate pentru toți cei care și-au dorit să învețe aici. Vă doresc mult succes și baftă în noul an școlar", a spus primarul Florin Birta, în deschiderea festivă a cursurilor de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu".
„Ce poate fi mai frumos decât să vezi acești copii spunând o rugăciune"
 La Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu", primarul Florin Birta a fost plăcut impresionat de rugăciunea care a precedat cuvântul de deschidere al directorului școlii.
„Ce poate fi mai frumos decât să vezi acești copii spunând o rugăciune împreună în deschiderea anului școlar. M-a emoționat sincer și vă felicit pentru acest lucru. Să știți că Nicolae Iorga spunea că școala cea mai bună este acea în care ai alături de tine suflete care-ți sunt ca frații și surorile. Mă uit în jur și îmi dau seama că sunteți o familie unită, una frumoasă, care va avea rezultate pe măsura eforturilor. Vă urez să aveți un an școlar plin de rezultate", a menționat edilul.
Excelența Sa, ambasadorul George Bologan, le-a vorbit celor prezenți despre drepturile și îndatoririle unui elev în societatea actuală și despre sistemul de învățământ al zilelor noastre.
„Acțiunile fiecăruia dau măreție și demnitate unui neam, nu discursurile sterile și patriotarde, nu drapele fluturate ca să impresionăm. Virtuțile pe care le întrupăm sunt cele care vor reuși să ne facă să fim respectați ca neam. Astăzi nu este despre autorități, nu este vorba despre a aplauda pe cineva, pe director, primar, ambasador, este ziua voastră, a copiilor, și voi trebuie să fiți aplaudați de noi pentru că ați avut curajul să vă nașteți într-un lume, deseori, ostilă. Pentru că sunteți dinamismul acestei societăți, resursa speranței de care avem nevoie. Voi sunteți protagoniștii și beneficiarii timpului pe care îl trăiți. Aveți curajul să puneți întrebări, iar dascălii au datoria să vă răspundă. Aveți curajul să gândiți ce înseamnă frumosul. Frumosul nu înseamnă să ai un telefon de ultimă generație, nu înseamnă să ai bani, frumosul înseamnă să fii sănătos, să poți să faci binele. Învățați să puneți întrebări despre esența vieții, despre lucrurile care vă frământă. Avem o societate în care se vorbește azi tot mai mult despre inflație, mai puțin despre inflația prostiei, despre inflația prostului gust. Soluția acestei inflații este școala și apoi vom reuși să avem un echilibru pe care societatea și-l dorește", a punctat ambasadorul României în Spania, George Bologan.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Deschidere de an școlar, în prezența primarului Florin Birta și a ambasadorului George Bologan.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:26 Ora de vară a Europei de Est