Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Liceul Tehnologic ,,Felix” din Sânmartin, a fost dat în folosință un nou corp de clădire!

Ieri, în prima zi a noului an școlar

La Liceul Tehnologic ,,Felix” din Sânmartin, a fost dat în folosință un nou corp de clădire!

Luni, 5 septembrie 2022, în prima zi a noului an școlar, la Liceul Tehnologic ,,Felix" din Sânmartin, a fost dat în folosință un nou corp de clădire, cu nouă săli de clasă.

,,Investiția în educație este cheia viitorului"
Așa încât, ,,în acest an școlar, în această școală, vor studia 345 de elevi, organizați în 13 clase de învățământ primar (patru pregătitoare, trei clasa I și câte două clase a II-a, a III-a și a IV-a), după cum a precizat, în cuvântul de deschidere, doamna director Ramona Bocșan.
Mulțumim domnului primar Laza Cristian și Consiliului Local; investiția în educație este cheia viitorului. Baza materială a școlii noastre s-a îmbogățit substanțial în această vară, grație proiectelor accesate de Primărie... cu mijloacele de învățământ moderne crește gradul de atractivitate a orelor de curs", a adăugat doamna director. Și încă două sublinieri pe care le-a făcut directorul școlii: ,,Pentru prima dată în istoria instituției noastră, vom avea patru clase pregătitoare, cu 90 de elevi. La Liceul Tehnologic ,,Felix", Sânmartin, avem cel mai frumos, cel mai pregătit și cel mai sudat colectiv de cadre didactice. Toți urmărim același scop: interesul superior al copilului", a conchis doamna director Ramona Bocșan.
La inaugurare, au participat, pe lângă primarul Cristian Laza, viceprimarul Doru Lazăr și consilieri locali, Excelența Sa ambasadorul George Bologan, ca fiu al satului (Haieu), subprefectul Emilian Pavel, directori de școli (Iulius Timar și Alin-Florin Novac-Iuhas), foștii directori ai școlii (Bucur Potre - director, Ileana Ianc și Liviu Buștea - directori adjuncți), cadre didactice, elevi și părinți, precum și un sobor numeros de preoți din toate bisericile comunei Sânmartin.
,,Eu mă mândresc cu acest proiect"!
A ținut să sublinieze domnul primar Cristian Laza.
,,Au fost construite nouă săli de clasă, dotate cu mobilier și tehnologie de ultimă generație, table Smart. Este unul dintre proiectele mele de suflet. În cei aproape șase ani de mandat, am reabilitat toate unitățile de învățământ, am construit această școală, iar în prima jumătate a anului viitor, ne-am propus să finalizăm lucrările și la grădiniță. Fiecare elev a primit câte o tabletă, iar profesorii, câte un laptop. Fiecare clasă din comuna Sânmartin este dotată cu tablă Smart". Mulțumind colegilor din Primărie, echipei de constructori, conducerii actuale, dar și fostei conduceri a școlii, care pe timpul verii au devenit adevărați diriginți de șantier, domnul primar a înmânat o plachetă (Diplomă de Excelență) fostului director Bucur Potre.
,,Vrednic este domnul primar"!
Domnul ambasador George Bologan a remarcat vrednicia primarul, dar și alte aspecte: ,,Problema alimentației la români este că se mănâncă între ei; saltul calitativ al unei națiuni se face numai prin educație. Auzim adesea că avem o inflație, dar avem o inflație a aroganței, a imposturii, a agresiunii verbale, a trivialității; această inflație o rezolvă doar școala. Avem o inflație a corupției și nu ne place. Mulțumesc dascălilor pentru că formează caractere și construiesc personalități", a mai spus Excelența Sa.
,,Educația copiilor noștri nu se încheie după cele cinci-șase ore petrecute la școală"!
Și domnul subprefect Emilian Pavel l-a felicitat pe domnul primar pentru că și-a început mandatul cu educația. ,,Astăzi, trebuie să investim în educație, mâine e prea târziu. Educația copiilor noștri nu se încheie după cele cinci-șase ore petrecute la școală, ea continuă acasă, se întoarce la școală și continuă din nou acasă și tot așa, ea continuă și în vacanță și în weekend. Vă îndemn: aveți încredere în cadrele didactice care au grijă de cea mai valoroasă resursă a acestei comunități, copiii"!
Revenind la microfon, doamna director Ramona Bocșan a făcut cunoscute numele învățătoarelor și elevilor celor patru clase pregătitoare, repartizarea sălilor de clasă, îndemnând invitații și  părinții să le viziteze.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: La Liceul Tehnologic ,,Felix” din Sânmartin, a fost dat în folosință un nou corp de clădire!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:04:35 Ora de vară a Europei de Est