Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dezvoltare, apreciere, cooperare, inovare și adaptare

Ieri, în prima zi de școală, directorul Alin Novac Iuhas definea ceea ce înseamnă astăzi Școala Dacia:

Dezvoltare, apreciere, cooperare, inovare și adaptare

Luni, 5 septembrie 2022, s-au deschis porțile școlilor și grădinițelor pentru toți elevii ciclurilor de învățământ preuniversitar de stat și particular.

Emoțiile cele mai mari le-au trăit, se pare, ,,bobocii" claselor pregătitoare, care au făcut saltul de la grădiniță la școală și elevii claselor a V-a, care, intrând în ciclul gimnazial, vor trebui să se adapteze la mai multe stiluri de predare (evaluare), dar și prichindeii din creșe sau direct de-acasă ajungând la grădiniță. Curțile școlilor și grădinițelor au prins viață și culoare, au înflorit și au cunoscut bucuria reîntâlnirii cu colegii de școală sau de grupă, cu învățătorii, diriginții și educatoarele, dar și cu mulți necunoscuți. De această dată, părinții și bunicii au putut să-i însoțească pe cei mici în curte, dar și în sălile de clasă sau de grupă.
La Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea, la festivitățile desfășurate în curte, au participat elevii claselor pregătitoare și cei din clasele a V-a, părinți și bunici, învățătorii celor cinci clase pregătitoare, profesorii diriginți ai claselor a V-a, dar și alți profesori, conducerea școlii și invitați din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, ai Poliției, președintele comitetului reprezentativ al părinților pe școală și reprezentanți ai bisericii, fără politicieni...
Directorul școlii, domnul profesor Alin-Florin Novac-Iuhas, a salutat invitații, părinții și elevii la început de nou an școlar, arătându-se bucuros de întâlnire și optimist în ceea ce înseamnă resursele și potențialul instituției pe care o conduce, exprimându-și încrederea în colegi și în parteneriatul cu părinții și alte instituții, pentru ,,cultivarea spiritului ,,Dacia", prin muncă, disciplină, seriozitate, încredere și perseverență".
,,Am convingerea că Școala Gimnazială ,,Dacia" este adaptată contextului actual și are resursele și potențialul unei școli moderne, care asigură toate premisele pentru un viitor de succes, orientat spre calitate, performanță și excelență, într-un cadru prietenos, în care elevii noștri împărtășesc bucuria învățării (...). Am mare încredere în colegii mei, doamnele învățătoare, domnii profesori și doamnele profesoare, dascăli devotați, alături de care, de-a lungul timpului, ,,am construit" ceea ce înseamnă DACIA: Dezvoltare, Apreciere, Cooperare, Inovare și Adaptare", a precizat domnul director.
Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, doamna prof. Luminița Citrea, a dat citire mesajului transmis de inspectorul școlar general, prof. dr. Horea Abrudan, mesaj adresat, deopotrivă, elevilor, profesorilor și părinților. În încheiere, membrii echipei I.S.J. Bihor ,,urează succes în noul an școlar, un an în care provocările să se transforme, prin efort comun, în reușite și experiențe frumoase"!
Urări au venit și din partea președintelui comitetului reprezentativ al părinților și a doamnei director adjunct, prof. Carmen Diana Cosman, care a prezentat componența claselor prezente în careu, pe învățătorii și profesorii diriginți care au însoțit elevii în sălile lor de clasă.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Dezvoltare, apreciere, cooperare, inovare și adaptare.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:09 Ora de vară a Europei de Est