Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul Erasmus+ Mobilități pentru Educația Adulților

Diseminare proiecte și cursuri

Proiectul Erasmus+ Mobilități pentru Educația Adulților

Proiectul Erasmus+ Mobilități pentru Educația Adulților 2021-1-RO01-KA121-ADU-000006471 este implementat de un consorțiu format din trei organizații: Centrul European ACTA ,în calitate de coordonator, și partenerii: Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu" Oradea și Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Orizont" Oradea.

Participanții selectați in cadrul proiectului au beneficiat de urmatoarele cursuri:
,,Design the Positive:Positive Thinking, Positive Communication and Positive School Spaces" perioada 18-23 iulie 2022, Finlanda, Helsinki, patru participanti care au invatat despre gândirea și comunicarea pozitivă si si-au dezvoltat competențe cheie privind abilitățile personale, sociale și de învățare pozitivă, cum să transmită o comunicare pozitivă, atât verbală, cât și vizuală, diferite exerciții practice pentru dezvoltarea atenției și umorului precum și care sunt punctele forte ale caracterului.
,,Interactive teaching - Educational games, Outdoor activities, New technology" perioada 18-22 iulie 2022, Norvegia, Oslo, patru participanți care si-au dezvoltat competențe cheie privind alfabetizarea digitală, abilitățile personale și conștientizarea socială.
,,Effective Organization Management" perioada 8-12 august 2022, Norvegia, Oslo, doi participanti care au conștientizat cât de important este sa creezi un mediu de lucru favorabil și au descoperit care sunt provocările în managementul organizației și ce tip de lider sunt eu ?!
,,Cultivating Diversity and Inclusion" perioada 15-20 august 2022, Finlanda, Helsinki, unde cei doi participanti au realizat cât de importanta este promovarea diversității și incluziunii, deoarece comunicarea interculturală poate întâmpina uneori bariere sau chiar poate provoaca conflicte, care se pot transforma într-o problemă .
La finalizarea cursurilor si in urma evaluării, toți participanții au obținut un Certificat de Mobilitate Europass si un Certificat de participare acordat de fiecare furnizor de curs. Toate informațiile, dobândite în cadrul cursurilor vor fi diseminate de beneficiarii proiectului la cât mai multe persoane în cadrul diferitelor evenimente la care vor participa (cercuri pedagogice, simpozioane , conferinte etc), iar metodele și activitățile practice însușite vor fi aplicate în activitatea lor didactică.
Prof. Cristea Cristina & Prof. Suciu Roxana
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul Erasmus+ Mobilități pentru Educația Adulților.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:21:51 Ora de vară a Europei de Est