Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Trofeul Crișana Decathlon, ediția a doua (18-21 august)

Turneul Internațional de Box

Trofeul Crișana Decathlon, ediția a doua (18-21 august)

Sub egida Centrului de Excelență Județean pentru Box Bihor, în perioada 18-21 august 2022, la Oradea și Holod, se va desfăşura cea de-a doua ediție a Trofeului Crișana Decathlon. Turneul va aduna la start peste 140 de pugilişti din cinci ţări.

Din pasiune pentru nobila artă box, ne-am dorit ca acest turneu care va avea loc în Oradea să devină o competiţie de tradiţie în oraşul de pe Crişul Repede.
Primul gong va bate vineri, de la ora 18.00
Trofeul se va desfăşura în Sala polivalentă a Colegiului Tehnic ,, Traian Vuia" Oradea (Strada Constantin Brâncoveanu 12/A) unde, cu ajutorul copiilor şi tinerilor care practică această frumoasă artă, a fost amenajat un ring de box.
Cântarul oficial va avea loc vineri, de la ora 8.00, în timp ce deschiderea oficială este programată să se desfăşorare de la ora 17.00, tot în cursul zilei de vineri, 19 august.
Preliminariile din cadrul Trofeului Crişana Decathlon vor avea loc vineri, de la ora 18.00, atunci când este programată prima confruntare. Sâmbătă, de la ora 13.00, vor avea loc semifinalele în timp ce finalele sunt programate să se desfăşoare duminică, la Sala polivalentă a comunei Holod, cu începere de la ora 10.00.
Federația Română de Box susține Trofeul Crișana Decathlon, turneu internațional, și îl consideră ca un pionierat în vederea dezvoltării campionatelor universitare și pe echipe.
Pe ring, vom avea și campioni naționali, dar și europeni
Competiţia se anunţă a fi una puternică, la startul întrecerii urmând a fi prezenţi reprezentanţii a mai multor cluburi din cinci ţări: Azerbaidjan- Zenith Baku; Polonia- Mielec, Korona Walcz, Slovacia- Kamenica, Ucraina- Ivano Frankivsk, Cernăuți; Ungaria - Eger, Budapesta, Szeged, Vecses şi România- Centrul Olimpic Brăila, CSM Drobeta Turnu Severin, Universitatea Cluj, Lps Banatul Timișoara, CSm Lugoj, Baia Mare, Box Club Holod, CS Benea Oradea, CS Oșvat Crișul Oradea, CS Boxing Club Aleșd și clubul gazdă CS Basti Box.
Vor boxa peste 140 de sportivi bine cotaţi printre care se vor afla şi campioni naționali și europeni precum: Hamza Roxana (50 kg) Basti Box, Moisă Georgiana (60 kg) Basti Box, Andor Daiana (57 kg) Basti Box, Gogan Ciprian (40 kg) Basti Box, Stegari Darius (50 kg) Basti Box, Otvos David (54 kg) Basti Box, Chirică Mark (66 kg) Basti Box, Ile David(67 kg) Basti Box, Szucs Istvan (70 kg) Basti Box, Robert Jitaru (67 kg, seniori, Steaua Bucureşti).
,,Doresc să mulţumesc tuturor sponsorilor pentru sprijin, fara ajutorul lor ne-ar fi fost imposibil să organizăm acest turneu de o asemenea anvergură,. Sunt Oameni care înţeleg că tinerii trebuie sprijiniţi astăzi pentru ca mâine să poată deveni sportivi valoroși. Tot cu acest prilej ţin să le mulţumesc sportivilor pentru implicarea în organizare (montarea ringului etc.), aceştia arătându-se a fi neobosiţi în condiţii de caniculă, a ținut să precizeze Sebastian Silaghi, antrenorul și președintele C.S.Basti Box.
Trofeul Crișana Decathlon va aduce un plus de valoare Municipiului Oradea și județului Bihor câtă vreme aici vor fi prezenţi mai mulţi cetăţeni străini. Basti Box va avea 24 de reprezentanţi, 11 dintre aceştia fiind medaliaţi naţionali și internaționali în diverse competiţii.
Centrul de Excelenţă Județean pentru Box Bihor beneficiază de suportul a șase antrenori, care fac voluntariat pregătindu-i pe copii. Aceştia sunt: Forian Ioan, Mărcuț Adrian, Delamarian Florin, Sala Gabriel, Brad Gheorghe şi Sebastian Silaghi.
Delegatul tehnic al acestei competiţii va fi arbitrul olimpic Mihai Ion, din Timişoara.
„Susţinem orice înseamnă sport şi activitate sportivă"
„Misiunea noastră este aceea de a face sportul accesibil pentru toţi. În ceea ce priveşte strategia, ne dorim să ne implicăm în comunitatea locală şi în sportul bihorean. Este foarte important pentru tinerii sportivi să aibă parte de competiţii pentru a-şi pune în valoare antrenamentele. În acelaşi timp îmi doresc să subliniez că sportul şi cultura fac parte din identitatea unei comunităţi. Susţinem orice înseamnă sport şi activitate sportivă, încercăm să creăm contextul în care fiecare client să-şi desfăşoare activitatea cu echipamentul achiziţionat de la noi sau măcar să îi sprijinim pe cei care o fac. Mă bucur că acest turneu devine unul de tradiţie, iar peste ani, chiar dacă drumurile mă vor duce în alte zări, să îl regăsesc la Oradea cu plăcere. În final îmi doresc să mai spun doar că, în concepţia noastră, este mult mai important să dăm unui copil o mănuşă de box decât o sumă de bani", a spus Armando Bungău, directorul Decathlon Oradea.
Magazinul de echipamente sportive este cel care a sprijinit dotarea Centrului de Excelenţă în Box Bihor cu cele necesare, ne-a mai spus Sebastian Silaghi.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:44:47 Ora de vară a Europei de Est