Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Scoala de balet și dans Anette Classic Dance

DANCE Campus&Contest San Francesco di Paola - Bucuresti, iulie

Scoala de balet și dans Anette Classic Dance

Anastasia, Neli, Hanna, Sofia, Giulia și Sofia, șase balerine minunate și extraordinare, au lucrat cot la cot cu copii extrem de talentați, foarte bine pregătiti și indiferent cat a fost de greu sau de problemele ivite au dus la bun sfârșit atât workshopurile cât și competiția.

O săptămână grea, încărcată cu emoții de toate felurile, cu studiu intens dar cu maeștri și profesori din Romania și de peste hotare dedicați, care au făcut totul pentru că elevul - balerin sa se perfecționeze și să inteleaga mai bine tainele artei in sine, a baletului și nu numai. Timp de 4 zile, cate 6/7 ore pe zi, peste 70 de copii viitori balerini au participat atât la intermediari cât și la avansati la orele de studii clasice, repertoriu, dans de caracter, pointe, contemporan, laborator coregrafic, pas de deux, hip hop având maeștri renumiți la cârma orelor și anume: Alexander Stepkine, Maria Postelnicu, Carmen Angheluș,  George Postelnicu, Paolo Londi, Marcello Algeri, Doina Georgescu, Badica Ghenadii, Gabriele Manzo.
Ultima zi a fost dedicată competiției, o competiție grea, strânsă  in care copii prezenți la workshopuri dar și alții care ales doar competiția au demonstrat încă o dată că baletul și nu numai poate. Pe scena au urcat copii extraordinari, talentați, cu har și care cu siguranță peste ani vor evolua pe marile scene ale lumii. Juriul competiției a fost atât din țară cât și din străinătate: Ovidiu Dragoman, Alexander Stepkine, Maria și George Postelnicu, Elek Robot Zsolt, Marcello Algeri, Oana Ioniță, Ramona Palade
Rezultate
Loc 1 duet caracter Sofia Rădoi/Adaus Hanna
Loc 2 solo Adaus Hanna jazz/open
Loc 3 solo Adaus Hanna caracter
Bursa de studii 50 % reducere Sanremo Italia Adaus Hanna oferita de maestrul  Marcello Algeri
Scoala de balet si dans Anette Classic Dance
Loc 1 grup caracter Coffee ????Creț Anastasia, Hozso Neli, Lakatos Giulia, Urs Sofia
Loc 1 trio open Birds set free ????Creț Anastasia, Lakatos Giulia, Urs Sofia.
Loc 1 solo open  Lacrimosa ????Giulia Lakatos
Loc 1 solo open Here and Now????Urs Sofia
Loc 2 solo caracter Mazurka ????Creț Anastasia
Loc 2 solo caracter Dans spaniol ????Hozso Neli
Loc 2 solo liric You broke me first????Hozso Neli
Loc 3 solo liric I ll be there where the heart is????Creț Anastasia
Bursa de studii 100%:
Lakatos Giulia????Citta di Ragusa, Italia
Bursa de studii 100%:
Hozso Neli ????Citta di Ragusa, Italia
Bursa de studii 100%:
Urs Sofia, Wecan Dance Italia.
Bursa de studii 50%: trio  open Birds set free ????Creț Anastasia, Lakatos Giulia, Urs Sofia ????Don't stop dance???? International dance meeting, Salerno Italia, 2023
Bursa de studii 50%:
Creț Anastasia ????????Tabăra Măgura Pietrei Craiului Zărnești
Bursa de studii 50%:
Hozso Neli ????Tabăra Măgura Pietrei Craiului Zărnești
Bursa de studii 50%:
Urs Sofia ????Don't stop dance???? International dance meeting, Salerno Italia, 2023
Vedeți mai multe poze in Galeria foto: Scoala de balet și dans Anette Classic Dance.

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 11:42:30 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...