Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Comisia C.M.U.A.T. a avizat construirea unui nou ansamblu educațional în Oradea

În zona Străzii Ceyrat

Comisia C.M.U.A.T. a avizat construirea unui nou ansamblu educațional în Oradea

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului a aprobat în ședința de săptămâna trecută mai multe proiecte, printre care se numără și construirea unui nou ansamblu educațional.

LMN Global Invest a solicitat aviz arhitectului-șef pentru lucrarea ,,Construire ansamblu educațional destinat ciclului primar, gimnazial si liceal; construire grădiniță, amenajare incintă și împrejmuire teren", în zona Străzii Ceyrat.
Astfel, se propune construirea a două corpuri de clădire: C1 - clădire destinată învățământului școlar (ciclu primar, gimnazial și liceal) și corpul C2 - clădire destinată învățământului preșcolar.
Corpul C1 va avea regimul de înălțime P+3E+E Tehnic și va putea găzdui activități în sala de sport, sala de gimnastică, conferințe, sală de mese, etc. Acest corp va fi alcătuit din 26 de săli de clasă, care vor găzdui câte 20 de elevi fiecare.
Corpul C2 va avea regimul de înălțime P+1E+E Tehnic și va fi alcătuit din trei săli cu dublă funcționalitate, joacă și somn pentru trei grupe destinate copiilor de grădiniță, o sală polifuncțională (de mese) și alte spații necesare.
Între corpul C1 și corpul C2 incinta va adăposti o curte de serviciu, destinată accesului la bucătăria aferentă sălii de mese din corpul C1, la cabinetele medicale din C1 și C2 și la platforma pentru depozitarea deșeurilor menajere.
Se vor amenaja alei carosabile și pietonale, terenuri de sport, locuri de joacă, zone de recreere, alternate cu spații verzi și parcările necesare în incintă. Accesele auto vor fi diferențiate pentru cele două funcțiuni.
,,Este o investiție absolut necesară pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului de învățământ din Oradea. Proiectul aduce cu sine un limbaj de arhitectură modern și o funcționalitate adaptată noilor cerințe educaționale", a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.
Hală pentru produse farmaceutice
Spinex Farm a solicitat aviz arhitectului-șef pentru PUZ în vederea construirii unei hale de producție pentru produse farmaceutice pe Str. Corneliu Baba nr. 1, din Oradea, în zona drumului de legătură Oradea - Sîntandrei. Regimul de înălțime este P+E.
Prin PUG, zona studiată este reglementată ca UEi-Zonă de urbanizare -Zonă de activităţi economice cu caracter industrial, iar prin Masterplan și PUZ, aprobat prin HCL 204/2022, zona este propusă spre reglementare urbanistică prin documentație de tip PUZ, ca zona funcțională Ei - Zonă de activităţi economice cu caracter industrial.
„Zona funcțională a determinat necesitatea elaborării unui PUZ care vine să reglementeze posibilitatea de mobilare a parcelelor și de ocupare a terenului. În zona studiată de PUZ se află și o clădire cu valoare patrimonială deosebită, propusă pentru protecție locală", a punctat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului. (B.P.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Comisia C.M.U.A.T. a avizat construirea unui nou ansamblu educațional în Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:18 Ora de vară a Europei de Est