Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiecte complexe, avizate de specialiștii C.M.U.A.T.

Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului vrea să amenajeze cantină socială

Proiecte complexe, avizate de specialiștii C.M.U.A.T.

Zeci de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (C.M.U.A.T.) în ședința de săptămâna trecută.

Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului a solicitat aviz arhitectului-șef pentru amenajare cantină socială, schimbare învelitoare și reabilitare fațadă la un imobil situat pe strada Mihai Viteazul nr. 5, din Oradea. Este vorba despre amenajarea unei cantine sociale într-o construcție existentă, sala va avea o capacitate de 52 de locuri și va fi deservită de o zonă de preparare - bucătărie și grupuri sanitare.
Parcela are o suprafață de 1.410 mp și este ocupată de trei corpuri: clădirea principală (C1) și două corpuri anexe (C2 și C3). Obiectul proiectului este clădirea principală, mai precis o parte din aceasta. Cele două anexe se propun pentru demolare și fac obiectul unei documentații separate. Construcția are regimul de înălțime parter.
Corpul C1 are funcțiunea actuală de alimentație publică, corpurile C2 și C3 sunt corpuri anexe ce se vor demola. Obiectivul se află din punct de vedere urbanistic în SZ CP 01-4, sub zona orașul nou. Imobilul care face obiectul documentației nu figurează pe lista monumentelor și nici nu este o clădire cu valoare arhitecturală sau ambientală. Clădirea a fost edificată de comunitatea evreilor din România în anul 1889 cu funcțiunea de baie rituală. La ora actuală funcțiunea dorită este de cantină socială.
Cihei Residence a solicitat aviz Plan Urbanistic Zonal pentru operațiuni cadastrale, parcelare, modificare zonă funcțională, reglementare acces în vederea construirii de locuințe semi colective în cascadă. Amplasamentul se află în partea estică a orașului Oradea pe strada Gheorghe Doja la numărul 184, în zona adiacentă stațiunii pomicole.
Se propun patru subzone, una dintre ele fiind destinată amplasării de nouă imobile înșiruite în cascadă cu câte două unități locative fiecare, beneficiind de caracteristicile reliefului.
Regimul de înălţime maxim admis este de două nivele supraterane în cascadă, un nivel pentru fiecare unitate locativă.
,,Documentația se referă la schimbarea de zonă funcțională din URT ALV în zonă pentru construirea de locuințe individuale și în cascadă. Este un exemplu foarte bun de urbanizare a zonelor funcționale de tip ALV", a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului Oradea. (B.P.)
P.S. Poate reușim să vă stârnim curiozitatea: Locuințele semi colective în cascadă se pare că sunt o invenție, un rod al imaginației creatoare, ceva de neimaginat în 2022! (OviDan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:24 Ora de vară a Europei de Est