Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiștilor și orădenilor interesați

În perioada august - septembrie

Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiștilor și orădenilor interesați

Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) oferă în fiecare weekend, începând cu 5 august 2022, tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați de descoperirea muzeului în aer liber, Oradea.

Tururile ghidate se realizează în limba română și durează aproximativ 2.5 - 3 ore și au ca punct de plecare Cetatea Oradea. La cerere pot fi organizate și tururi în limba engleză. În cadrul acestor tururi, vor putea participa și tineri pasionați de turism, pentru o mai bună înțelegere a acestei profesii și pentru a descoperi lucruri mai puțin cunoscute despre arhitectura și istoria clădirilor care vor fi prezentate. Tururile sunt oferite de către ghizi de turism acreditați, experimentați în tururi outdoor și indoor. Persoanele interesate nu trebuie să se înscrie, solicitările pentru tururile ghidate în limba engleză trebuie în schimb făcute prin intermediul site-ului visitoradea.com.
Orar tururi ghidate gratuite
*Vineri, ora 18.00, punct de întâlnire și plecare Cetatea Oradea
*Sâmbătă, ora 10.00, punct de întâlnire și plecare Cetatea Oradea
*Duminică, ora 10.00, punct de întâlnire și plecare Cetatea Oradea
*în mod excepțional, dat fiind weekendul prelungit cu ocazia sărbătorii Sfânta Maria, va fi organizat un tur și în data de 15 august, luni, ora 10.00, cu plecare din Cetatea Oradea.
Participanții se vor bucura de descoperirea exteriorului Cetății Oradea, Palatul Ullmann, Parcul 1 Decembrie, Casa Darvas-LaRoche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiție, clădirea Baroului, clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii - Apollo, Moskovits Miksa, Stern, Piața Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, casele Adorjan, Hotel Pannonia, Piața Unirii și Strada Vasile Alecsandri.
Proiectul dorește să ofere o experiență inedită atât vizitatorilor din toate colțurile țării, dar și orădenilor care nu au explorat orașul prin ochi de turist, descoperind astfel importantele monumente istorice din orașul în care locuiesc. Această inițiativă Visit Oradea este menită să aducă plusvaloare experienței vizitatorilor din această perioadă, fiind un program pilot care poate fi reluat și în viitor, în funcție de numărul de participanți.
Tururile ghidate gratuite vin în întâmpinarea turiștilor ca un beneficiu în plus,față de campania de gratuități Oradea cu drag, unde fiecare turist care înnoptează minimum două nopți în Oradea, se poate bucura de gratuitate la muzee, transport public 24 de ore și discount-uri la cafenele și restaurante care au ales să participe la această campanie. Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul visitoradea.com sau pot fi solicitate la adresa de e-mail office@visitoradea.com sau telefonic la +4 0359 807 907.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:13:38 Ora de vară a Europei de Est