Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Noul președinte al organizației este dipl. ing. Hajnalka Annamaria Georgies

Uniunea Femeilor Bihor și-a ales noua conducere

Noul președinte al organizației este dipl. ing. Hajnalka Annamaria Georgies

Noul președinte al organizației este dipl. ing. Hajnalka Annamaria Georgies, membru al organizației din anul 2012, fost vicepreședinte și coordonator al departamentului de tineret în mandatul anterior.

Vicepreședinte al organizației este Dora Adel Fazekas, studentă în anul III la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca Facultatea de Inginerie industrială, Robotică și Managementul producției, specializarea Robotică engleză, membru în organizație din anul 2019. Totodată s-a ales și secretarul general, Teodora Gherdan, studentă în anul III la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, trezorier Societatea Studențească de Chirurgie din Romania (S.S.C.R.) - filiala din Oradea, membru din anul 2016.

În cadrul Adunării generale, cu ocazia căreia s-a votat noua conducere, proaspăt alesul președinte, Annamaria Georgies, a ținut să aducă mulțumiri.
„Mulțumesc dnei Angela Pop pentru munca depusă, pentru încrederea acordată în noua noastră misiune și pentru susținerea în activitățile desfășurate în cadrul departamentului de tineret. De asemenea, mulțumesc dnei Miorița Săteanu (membru fondator al organizației) pentru sprijinul în preluarea frâielor organizației și pentru că în urmă cu zece ani mi-a oferit șansa să particip la diverse proiecte naționale și internaționale, dar și pentru ocazia de a mă dezvolta în plan personal". De asemenea, a ținut să transmită misiunea noii conduceri: „Misiunea care ne revine este una dificilă, dar nu imposibilă. Ne dorim să continuăm proiectele deja implementate, dar și să aducem un aer nou, plin de vitalitate, să contribuim cu noi viziuni care se pliază pe societatea actuală" (A.G.).
Odată cu alegerea noii conduceri, încetează mandatul fostei președinte Ana Angela Pop și al celorlalți membri din conducere, cărora se aduc mulțumiri și recunoștințe pentru întreaga activitate desfășurată, pentru devotamentul  cu care au dezvoltat organizația și, totodată, pentru susținerea și propunerea noii conduceri.
Mioriţa Săteanu rămâne în continuare președintele onorific al acestei organizații și va fi aproape de noi în toate activitățile pe care le vom desfășura, în special pe Departamentul Seniorilor.
Uniunea Femeilor Bihor este o organizație non-profit, membru al I.F.S- International Federation  of  Settlements and Neighbourhoods. Cu o prezență pe plan local de peste 25 de ani, organizația și-a axat activitatea pe sprijinirea și încurajarea femeilor pentru a deveni o voce și o participare activă în societate. Grupurile țintă pornesc de la cele mai fragede vârste prin Tabăra „Ceata lui Pițigoi", tineri prin proiecte naționale și internaționale sub egida Erasmus, dar și adulți, prin proiecte de reintegrare socială, activități familiale și, nu în ultimul rând, ajutorarea persoanelor în vârstă prin centre multifuncționale pentru vârstnici. (A.G.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:56:14 Ora de vară a Europei de Est