Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Internațională împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri

26 iunie

Ziua Internațională împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri

Tema 2022: Abordarea provocărilor consumului de droguri în situația crizei de sănătate și umanitare #CARE in CRISES

Pentru marcarea, la nivel național, a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri - 26 iunie 2022, Agenția Națională Antidrog, în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, se alătură şi în acest an campaniei Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), prin organizarea de activităţi de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise.
În fiecare an, în ziua de 26 iunie, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (United Nations Office on Drugs and Crime - UNODC) coordonează campania globală de marcare a Zilei internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri, în scopul de a trage un semnal de alarmă şi a determina factorii de decizie implicaţi să acţioneze eficient  pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la problematica consumului de droguri.
În 2022, UNODC abordează provocările transnaționale legate de droguri, care decurg din situațiile de criză.
Ca în fiecare an, Agenția Națională Antidrog se alătură organismelor internaționale, militând pentru protejarea dreptului la sănătate pentru cei mai vulnerabili, inclusiv pentru copii și tineri, pentru persoanele care consumă droguri și pentru persoanele care au nevoie de servicii de asistență integrată în adicții.
Pentru adolescenții care se confruntă cu probleme legate de droguri, Agenția Națională Antidrog derulează, gratuit, de luni până vineri, programul de consiliere psihologică SAFE SPACE, care poate fi accesat la nr. de telefon 0752.79.16.47.
În acest context, în perioada 24-25 iunie a.c., reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, împreună cu voluntarii antidrog și partenerii instituționali, au desfășurat activități de informare și conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităților de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos și responsabil.
Astfel, au fost transmise participanților, informații, mesaje și recomandări preventive, de descurajare a consumului de droguri.
Totodată, folosind toate cele trei tipuri de ochelari care distorsionează realitatea (ochelarii care induc efectele consumului de alcool, ochelarii care induc efectele consumului de alcool în versiunea de noapte şi ochelarii care induc efectele consumului de droguri), au fost realizate numeroase demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive.
Mesajul nostru este: PETRECE FĂRĂ RISCURI! Participarea la un festival poate fi o experiență uimitoare. Indiferent dacă este vorba de un eveniment de o zi sau de un weekend, suntem aici ca să te ajutăm să rămâi în siguranță și sănătos în timp ce te distrezi de minune.
Aceste activități au fost realizate alături de partenerii instituționali: Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, în cadrul evenimentului Bike Fest X3, desfășurat în incinta Ștrandului cu Valuri din Băile 1 Mai, cât și în incinta Aqua Park President din Băile Felix.
Ilinca Șandor
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ziua Internațională împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:08 Ora de vară a Europei de Est