Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Polițiștii de frontieră au luat amprentele elevilor de la „Dimitrie Cantemir”

Miercuri, la Șc. P.A.P.F. „Avram Iancu”din Oradea

Polițiștii de frontieră au luat amprentele elevilor de la „Dimitrie Cantemir”

Elevii clasei a II-a D de la Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” din Oradea (îndrumați de inst. Doina Lung) și elevii claselor a VI-a A și B și a VIII-a A, B și C, însoțiți de prof. Delia Șuta, Diana Hera, Angela Guler, Ana Juncar și Ioan Fildan, au fost, ieri (miercuri, 6 mai 2009 ), în vizită la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea.

 Acțiunea face parte din cadrul parteneriatului încheiat pe doi ani de conducătorii celor două instituții (comisarul-șef Ovidiu Stanciu și prof. Teodora Codău, directorii instituțiilor), precum și coordonatorii de proiect (comisarul-șef Ionel Hotnoga și inst. Doina Lung). Joia trecută, în 30 aprilie, comisarul-șef Cornel Boiț, profesorul care predă disciplina dreptului european în cadrul catedrei de pregătire juridică la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu”, agent principal Cristian Rambu și patru elevi polițiști (din anul I și II) s-au deplasat la Școala „Dimitrie Cantemir”, unde au avut două întâlniri cu elevi din ciclul primar și gimnazial, pentru marcarea Zilei Europei.
 Ieri, în deschiderea activității desfășurate în plen, comisarul-șef Ionel Hotnoga, director adjunct pe probleme de învățământ, și comisarul-șef Cornel Boiț le-au prezentat elevilor un filmuleț despre activitatea polițiștilor de frontieră și a elevilor școlii, după care au reluat principalele informații despre Uniunea Europeană (statele U.E., simbolurile, limbile europene, Ziua Europei...).
 În laboratorul criminalistic, dar și la muzeul militar
 Cel mai așteptat moment a fost cel al vizitării școlii. Elevii au fost încântați de tot ceea ce au văzut în centrul media de limbi străine, sala de pregătire tactică polițienească, laboratorul de criminalistică, muzeul militar al școlii și în cabinetul de informatică. Curioși să vadă, să pună mâna și să simtă, ei nu s-au sfiit să întrebe cadrele însoțitoare și să le ceară să le facă „toate poftele”, să observe la aparate cum sunt depistate pașapoartele și bancnotele false, să-și pună casca de protecție, să li se ia amprentele și să obțină și actul doveditor (fișa individuală cu amprentele)...
„Văzând reacția elevilor, nu pot fi decât încântată pentru reușita acțiunii. Cu siguranță, ei vor povesti acasă tot ceea ce au aflat și au văzut, trezind curiozitatea fraților și părinților”, după cum a ținut să sublinieze inst. Doina Lung, coordonatorul de proiect.
(Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:Polițiștii de frontieră au luat amprentele elevilor de la „Dimitrie Cantemir”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:06 Ora de vară a Europei de Est