Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Duminică, la Biserica Sf. Apostol Andrei, au fost premiați 32 de elevi care au obținut media generală 10

În cadrul proiectului ,,Biserica susține performanța

Duminică, la Biserica Sf. Apostol Andrei, au fost premiați 32 de elevi care au obținut media generală 10

,,Atmosferă cu totul și cu totul specială, duminică, 19 iunie 2022, la Biserica Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Oradea, după cum avea să aprecieze părintele director Radu Rus, vicar eparhial, directorul Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea, în cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii.

,,Potrivit cuvintelor acatistului, în cer ni s-a părut a fi astăzi (duminică  - n.n.) la Biserica Sfântul Apostol Andrei".
,,Într-o duminică specială, o zi de praznic ales, sărbătorim Duminica Tuturor Sfinților; prima duminică după Rusalii, când facem pomenirea tuturor sfinților din toate locurile și din toate timpurile, știuți sau neștiuți de oameni, consacrați sau cunoscuți numai de Dumnezeu; o sărbătoare specială și mare! Dacă vreți, ziua de astăzi (duminică - n.n.) este o împletire și un corolar al întregii perioade pascale, de la Triod până la Penticostar; ne-a arătat ce a făcut Dumnezeu pentru noi ca să ne redeschidă cerul. În Duminica Tuturor Sfinților este vădită lucrarea Duhului Sfânt în lume, este dovada cea mai plenară, dovada cea mai explicită și mai evidentă a lucrării Duhului Sfânt în lume, în viețile oamenilor...
Sfințenia este vocația noastră, a tuturor!
Tâlcul cel mai profund al Duminicii de astăzi (19 iunie) este că Sfințenia este vocația noastră, a tuturor; că noi toți oamenii suntem chemați să mergem pe drumul acesta al sfinților și al sfințeniei. Vocația mea și a ta și a ta, a tuturor dintre noi este Sfințenia. Pentru aceasta ne-a chemat Dumnezeu la viață, pentru virtute și nu pentru păcat, pentru înălțimi și nu pentru adâncuri, pentru lumină și nu pentru întuneric. Vocația fiecăruia dintre noi este sfințenia, este lumina, este adevărul..." a conchis părintele vicar eparhial Radu Rus, în cuvântul de învățătură.
Părintele vicar paroh Vasile Bota a înmânat premiile celor 32 de elevi de 10 din partea Parohiei și Fundației Sf. Apostol Andrei
Din cuvântul părintelui vicar Vasile Bota aveam să aflăm că duminică, la sfârșitul sfintei Liturghii, cu binecuvântarea preasfințitului părinte episcop Sofronie, la invitația părintelui director Radu Rus, vicar eparhial și director al Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea, la Biserica Ortodoxă Sfântul Andrei, s-a desfășurat premierea celor 32 de elevi ai Liceului Ortodox care au obținut rezultate de excepție în anul școlar de curând încheiat; acești elevi au terminat anul școlar 2021-2022 cu media generală 10, iar Parohia și Fundația Sf. Apostol Andrei i-a premiat oferindu-le daruri duhovnicești, dar și daruri materiale, după cum avea să precizeze părintele vicar Vasile Bota (câte un album - ca o cartea de vizită a Bisericii Sf. Ap. Andrei -, câteva cărți: o carte de dialog: Mărturisiri încrucișate: Faptul creștin în era smartphone (Răzvan Bucuroiu, Teodor Baconschi), ,,Dumnezeu mă vrea aici", ,,Nu suntem singuri" (Rugăciunea Tatăl Nostru), câte o iconiță și o cruciuliță, câte un stik și un plic cu o ,,sumă de bani, sugestivă, modică".
Anul trecut, prima ediție a proiectului ,,Biserica susține performanța" s-a desfășurat la Biserica cu Lună. Atunci au fost premiați 26 de elevi cu media generală 10 de la Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea, din cei circa 450 de elevi de gimnaziu și liceu, din totalul de 900 de elevi ai liceului, împreună cu cei din ciclul primar (și preșcolar), potrivit datelor furnizate de părintele director Radu Rus.
Ovidiu Dan
 
Să-i cunoaștem pe cei 32 de elevi care au absolvit anul școlar cu media generală 10!
Duca Alexandru-Ștefan și Nagy Antonio (a V-a B), Fărcuţ Alessia-Miruna, Hărăguș Evelin-Daria, Mateș-Iancu Alexandra-Natalia și Pepelea Ioana-Paula (a V-a C), Buda Ioana-Teodora, Gaidoș Filip-Timotei, Magdaș David-Dumitru, Plaian Andreea-Maria-Rania, Precup Luca-Marcus, Solomie Bogdan-Ioan și Urdea Maia-Antonia (a VI-a A),  Acsinte Cristina-Florina și Caba Cristiana-Maria (a VI-a B), Sărăcuţ Andrei-Sorin și Moldovan Alexia-Maria (a VII-a A), Acsinte Ana-Iulia, Hanga Emilia-Maria, Ile Bogdan-Cristian și Matei Paula-Andreea (a VII-a B), Bonca Andreea, Cacior Sofia-Elena, Gabor Pavel și Sabău Alexia-Maria (a VIII-a A), Buksa Tais-Vanesa, Isdrailă Alexia-Rafaela, Pop Melisa-Giulia, Popa Alisia-Paula și Raț Maria-Daniela (a VIII-a B), Orbai Rebeca (a IX-a A), Ungur Antonie (a X-a A) și  Marcu Flaviu-Paul (a XI-a ).
Vedeți mai multe poze (66 de poze) în Galeria foto: Duminică, la Biserica Sf. Apostol Andrei, au fost premiați 32 de elevi care au obținut media generală 10.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:30 Ora de vară a Europei de Est