Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Clasa delfinilor, la finalul clasei a III-a

Ingeniozitate, originalitate și frumusețe la Eco Școala ,,Avram Iancu” din Oradea

Clasa delfinilor, la finalul clasei a III-a

După un an școlar pe cât de dificil și complex, pe atât de frumos și productiv, ultima săptămână de școală din clasa a treia s-a dorit a fi una specială și chiar așa a fost...

La sugestia elevilor, aceștia nu au avut teme, fiecare zi a primit câte un nume și o culoare în care au venit îmbrăcați, iar activitățile derulate au fost din sfera recapitulării și evaluării finale. Perioada de final de an școlar e cea în care recapitularea /evaluarea finală sunt în centrul atenției, de aceea prin activități integrate am încercat să consolidăm și să verificăm ceea ce am studiat pe parcursul clasei a treia într-un mod cât mai plăcut, atractiv, practice și eficient.
*Luni, am purtat galbenul; a fost Ziua veseliei, Limondelfi 
*Marți, am avut albastru, Ziua amintirilor, cu poze ,,la minut"
*Miercuri am înverzit, Ziua jocurilor, cu o paletă bogată de jocuri în clasă și în curte.
Lucrarea colectivă ,,Puterea mea de super erou" și ,,Copacul momentului meu de glorie" de la AvAp au adus satisfacția lucrului bine făcut în echipă
Elevii au fost antrenați în găsirea răspunsurilor la mai multe ghicitori din diverse domenii. 
*Joi, a urmat roșu, Ziua cunoașterii, în care au  avut voie cu telefonul/tableta.
Copiii au aflat multe curiozități amuzante din lumea-ntreagă.
Primirea celei de a doua scrisori de la prietenii noștri din Pitești a fost un moment neașteptat, de mare bucurie!
Folosirea aplicației www.menti.ro pentru feedback la final de an, pentru prima dată fizic (pentru că on-line au mai utilizat-o) a stârnit curiozitatea și interesul majorității.
Prezentare momente artistice inedite, individuale și în echipă pregătite (în loc de tradiționala serbare) a dovedit încă o dată creativitatea delfinașilor!
Vă felicit, dragii mei, pentru implicare, perseverența și consecvența pe care le-ați probat pe parcursul călătoriei noastre, în care am avut ca obiectiv descoperirea împreună a magiei din fiecare elev. Vacanță frumoasă tuturor!
Prof. Monica-Dorina Toader
 
Felicitări, Monica!
Ne bucură atitudinea ta, deschisă spre nou și noi orizonturi, modalitățile variate în care reușești să evaluezi și să consolidezi cunoștințele, priceperile și deprinderile, se pare cu mai multă eficiență, dar, cu siguranță, cu mai mult interes din partea clasei!
(OviDan)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Clasa delfinilor, la finalul clasei a III-a.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:06 Ora de vară a Europei de Est