Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Evenimentul „Comunități smart și sustenabile”

Joi și vineri, la Oradea

Evenimentul „Comunități smart și sustenabile”

Joi și vineri (2-3 iunie 2022), Sala Mare „Traian Moșoiu" a Primăriei Oradea a găzduit, conferința FIT FOR GREEN, FIT FOR SMART - ORADEA, care face parte din seria evenimentelor Comunități smart și sustenabile, organizate de SMARTiCity și ENERGYNOMICS.

Joi, a avut ca temă de discuție colaborarea dintre sectoarele public și privat pentru dezvoltarea orașelor și județelor și s-a axat pe oportunități, obstacole și soluții. La eveniment a luat parte și primarul Oradiei, Florin Birta, care a vorbit despre fondurile europene cu ajutorul cărora se pot dezvolta comunitățile, un exemplu în acest sens fiind și orașul nostru, a punctat importanța utilizării apei geotermale pentru a obține o independență energetică și a vorbit despre nevoia de digitalizare în administrația publică locală.
„Noi, ca municipalitate, am pus un foarte mare accent pe fondurile europene și cred că acest lucru a fost cheia succesului care a dus la dezvoltarea orașului. Aș vrea să mă leg de cele trei teme pe care le abordați în această conferință și să precizez că un parteneriat public-privat între administrația publică locală și mediul privat, adică mediul de afaceri, pe care noi îl considerăm motorul economiei comunității locale, este extrem de important. Și dacă am vorbit despre fonduri europene, pot să vă spun că noi le-am folosit și pentru a dezvolta parcuri industriale. Ne-am dorit să realizăm infrastructură pentru investitori, astfel că în ultimii 12 ani, în Oradea au fost create 13 mii de locuri de muncă, ceea ce înseamnă că investitorii sunt interesați să vină în orașul nostru.
Pe sectorul de Fit for green este foarte important, mai ales în acest context al războiului din Ucraina, ca fiecare dintre administrații să încerce să-și asigure independența energetică, iar noi, în Oradea, beneficiem de o sursă importantă, și anume apa geotermală, pe care o vom exploata din ce în ce mai mult în anii care urmează, tot cu bani europeni. Partea de Fit for Smart este următorul pas la care lucrăm și va trebui să îmbunătățim lucrurile, deocamdată avem ghișeul.ro, prin intermediul căruia oferim varianta de a obține diverse documente în format electronic și de a face plăți online", a precizat edilul.
„Aceasta este prima conferință comună dedicată pregătirii pentru orașe inteligente în România. La Oradea dăm startul celei mai ample campanii de comunicare dedicate orașelor sustenabile, cu o vizibilitate extinsă în canalele Energynomics și SmartiCity. Aducem împreună reprezentanții autorităților locale cu experții și companiile pregătite să contribuie la dezvoltarea orașelor viitorului. Totodată, ne propunem să vizităm obiective industriale concrete și proiecte în desfășurare din regiune", au menționat organizatorii.
Evenimentul a continuat vineri cu alte două sesiuni, având ca teme: „Digitalizarea pentru administrațiile publice și companii. Integrarea serviciilor. Orașe și regiuni conectate" și „Soluții pentru mobilitate sustenabilă urbană și inter-urbană. Mobilitatea electrică și infrastructura necesară."
Conferinţa este organizată de Energynomics și SmartiCitycu sprijinul partenerilor ABB, Bosch, Celestica, Enel X Romania, E.ON, EnergoBit, Eximbank, Integrisoft, Nova Power & Gas, REI Group, Schneider Electric, Signify, Up Romania, Wiren. Evenimentul este recomandat de Direcția pentru Eficiență Energetică din Ministerul Energiei și se desfășoară cu sprijinul Primăriei Oradea și al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest. (B.C.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Evenimentul „Comunități smart și sustenabile”.

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 21:01:21 Ora de vară a Europei de Est