Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cercul pedagogic al profesorilor economiști

Joi, în format online, s-a desfășurat

Cercul pedagogic al profesorilor economiști

Joi, 19.05.2022, în format online, s-a desfășurat cercul pedagogic cu tema „Valorificarea rezultatelor învățării și creșterea performanței școlare: metode și strategii inovatoare centrate pe elev".

O modalitate eficientă de formare în învățământul preuniversitar, cercul pedagogic al profesorilor economiști din municipiul Oradea și zona Marghita a oferit contextul pentru diseminarea exemplelor de bună practică privind utilizarea rezultatelor evaluării în eficientizarea actului didactic și pentru identificarea şi analiza exemplelor de bună practică privind metodele și strategiile de evaluare.
În calitate de invitat, doamna prof. univ.dr. habil Alina BĂDULESCU, decanul Facultății de Științe Economice a Universității din Oradea, a rostit cuvântul de deschidere a lucrărilor cercului pedagogic.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, doamna prof. Daniela Vîlceanu, inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, a prezentat metodologia privind evaluarea prin examenele de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar - nivel 3, 4 și 5 de calificare.
Cadrele didactice participante au urmărit cu interes materialele prezentate:
-„Valorificarea rezultatelor învățării și creșterea performanței școlare prin efectuarea stagiilor de practică în străinătate prin proiecte Erasmus +", prof. Alina COTCA;
 -„Cum evaluăm munca în echipă?", prof.Adina POPUȘ;
- „Metode și strategi de evaluare", prof. Ioana POPA, prof. Ioana PAVEL;
- „Generarea de conținut de tip e-learning, m-learning. Studiu de caz: utilizarea platformei ASQ ca și instrument de evaluare", prof. Ileana POPA, prof. Mihaela MOCA;
- „Observarea sistematică - metodă inovativă complementară de evaluare utilizând programul de contabilitate SmartBill Conta- ", prof.Laura DAN, prof. Marius PAUL;
- „Metode și instrumente centrate pe elev în procesul de evaluare. Metoda R.A.I.", prof. Alexandra TIMUȚ;
- „Influența evaluării asistate de calculator asupra învățării eficiente", prof. Andrea ALBERT;
- „Learning Management System (LMS) - Rolul sistemelor de resurse educaționale în asigurarea evaluării eficiente", prof. Tunde KELE;
- „Metoda predării - învățării reciproce (reciprocal teaching - palinscar) ", prof. Ramona NANDRA;
- „Portofoliul de practică", prof. Camelia POP;
- „Cartea digitală ca metodă inovativă de evaluare", prof. Izabella BOROȘ;
- „Realizarea evaluării prin metoda proiectului; utilizare aplicație LearningApps și software Google Forms", prof. Simona-Violeta ARDELEAN.
Prin prezentările realizate, colegii profesori au demonstrat aplicabilitatea și utilitatea instrumentelor utilizate în atingerea performanței școlare, valorificând propria experiență printr-un schimb real de idei și practici didactice.
Coordonator cerc pedagogic - Discipline economice,
Prof.ec. Simona-Violeta ARDELEAN
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Cercul pedagogic al profesorilor economiști.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:24 Ora de vară a Europei de Est