Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a IX-a ediția a International Conference on Computers Communications and Control ICCCC 2022, 16-20 mai 2022 - ediție dedicată în memoria Prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac

Marți, la Universitatea ,,Agora” și în Băile Felix, s-a desfășurat

Cea de-a IX-a ediția a International Conference on Computers Communications and Control ICCCC 2022, 16-20 mai 2022 - ediție dedicată în memoria Prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac

Marți, 17 mai 2022, la Universitatea ,,Agora" din Oradea și în Băile Felix, s-au desfășurat lucrările celei de-a IX-a conferințe internaționale International Conference on Computers Communications and Control ICCCC 2022, programate pentru prima zi; astăzi, în cea de-a doua zi, lucrările conferinței vor continua doar la Băile Felix.

Aula Albastră a Universității ,,Agora" a găzduit, ieri dimineață, ceremonia de deschidere a conferinței care s-a transmis și on-line pentru colaboratorii și prietenii din țară și străinătate.
După momentul solemn al imnurilor și perfectarea legăturilor, rectorul Universității ,,Agora", domnul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, a anunțat deschiderea conferinței internaționale dedicate fostului nostru rector, regretatul Profesor univ. dr. habil. IOAN DZIȚAC, căruia i-am păstrat un moment de reculegere. În semn de înaltă cinstire a memoriei celui înălțat la ceruri, domnul rector i-a înmânat doamnei profesor Simona Dzițac un buchet de flori, anunțând că de-acum, Biblioteca Universității ,,Agora" poartă numele Prof. univ. dr. habil. IOAN DZIȚAC.
Doamna Simona Dzițac (General Chair al conferinței) a mulțumit pentru flori și onorantul gest făcut de conducerea Universității, a salutat distinșii invitați și participanți la conferință, după care a delegat-o pe Ioana Domnica Dzițac, urmașa profesorului IOAN DZIȚAC, să modereze, în calitate de organizator (Organizing Committee Chair al ICCCC 2022 & Technical and Operational Coordinator la New York University Abu Dhabi) lucrările conferinței. Am ascultat alocuțiunile rostite de domnul rector prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu (Organizing Committee Chair al ICCCC 2022) și domnul academician Florin Gheorghe Filip, urmate de Keynote lecture cu titlul AI-enabled decision support systems: an effective and efficient solution for complex problems? susținută de acad. Janusz KACPRZYK, de la Polish Academy of Sciences, Polonia.
Au fost acordate titlurile de Doctor Honoris Causa și Profesor Honoris Causa al Universității ,,Agora"
Senatul Universității ,,Agora" a acordat, cu prilejul acestei conferințe internaționale, două înalte titluri onorifice: titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ,,Agora", acordat Profesorului Enrique Hererra-VIEDMA de la Universitatea din Granada, Spania, respectiv titlul de Profesor Honoris Causa al Universității ,,Agora", acordat Profesorului Gaston LEFRANC H. de la Pontificia Universidad Católica de Valparaíso, Chile. După înmânarea diplomelor, cei doi distinși invitați au rostit discursurile de recepție: ,,On Fuzzy and Linguistic Decision-Making:Scenarios and Challenges" (Prof. Enrique Hererra-VIEDMA), respectiv ,, Review of trends in Manufacturing Systema based on Industry 4.0: The Opportunities"(Prof. Gaston LEFRANC H.).
Să mai consemnăm un moment emoționant care s-a consumat în sala alăturată, Aula Verde, unde elevi ai Școlii Internaționale ,,Agora", coordonați de d-na manager Alina Angela Manolescu, au prezentat un momentul artistic dedicat regretatului Prof. IOAN DZIȚAC - fost director al Școlii Internaționale ,,Agora"; elevii au interpretat melodiile Amazing Grace și Hallelujah... Programul dimineții a mai cuprins turul ghidat al orașului Oradea.
După-amiază, la Băile Felix, a avut loc o secțiune de lucrări invitate susținute, în sistem hibrid, de: acad. Gintautas Dzemyda de la Lithuanian Academy of Sciences & Vilnius University, Lithuania, care a susținut lucrarea cu titlul: Geometric Multidimensional Scaling: A New Approach for Data Dimensionality Reduction; prof. Alfred M. Bruckstein de la Technion University, Israel, care a susținut lucrarea Guiding Swarms with Pheromone Gradients or Broadcast Signals; prof. Valentina Balaș de la Universitatea ,,Aurel Vlaicu" din Arad, care a susținut lucrarea ,,Advances in Soft Computing and Applications; prof. Valeriu Beiu de la Universitatea ,,Aurel Vlaicu" din Arad, cu lucrarea Reflective Optics from Stars to Dust; prof. Yezid Donoso de la Universidad de los Andes, Colombia, cu lucrarea Methodologies for Solving Complex Multi-Objective Combinatorial Problems in Engineering: An Evolutionary Approach Applied to Computer Networks; prof. Răzvan Andonie de la Central Washington University, USA, cu lucrarea Computational Semiotics in Deep Learning.
Seara s-a lăsat cu o cină românească, asezonată cu cântece și dansuri tradiționale românești, protagoniști: Larisa Chindriș, elevi ai Școlii Internaționale Agora, Asociația Folclor fără frontiere...
Astăzi, miercuri, 18 mai, a doua zi de conferință
Astăzi, 18 mai, lucrările vor fi susținute pe secțiuni paralele; după-amiază, va fi organizată o masă rotundă dedicată regretatului Profesor IOAN DZIȚAC, cu decernarea ,,Premiului IOAN DZIȚAC", acordat de Simona și Ioana Dzițac; seara se va încheia cu o cină internațională la care vor fi înmânate diplome de excelență pentru cele mai bune lucrări prezentate la ICCCC 2022.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (134 de poze) în Galeria foto: Cea de-a IX-a ediția a International Conference on Computers Communications and Control ICCCC 2022, 16-20 mai 2022 - ediție dedicată în memoria Prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:58 Ora de vară a Europei de Est