Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Persoanele vaccinate își pot ridica tichetele valorice de la Primăria Oradea, în zilele de luni și miercuri

Din 9 mai,

Persoanele vaccinate își pot ridica tichetele valorice de la Primăria Oradea, în zilele de luni și miercuri

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19, cu schema completă, își pot ridica tichetele de masă pe suport hârtie în valoare totală de 100 lei, începând din 9 mai, de la sediul Primăriei Oradea, Sala Ghișeelor (Piramidă). Acestea pot fi ridicate exclusiv în zilele de luni și miercuri, în intervalul orar 8.00 - 18.00, ghișeul dedicat fiind semnalizat corespunzător.

Pentru a putea intra în posesia acestora, persoanele îndreptățite trebuie să prezinte la ghișeu, actul de identitate și adeverința de vaccinare, din care să reiasă data și centrul de vaccinare unde s-a efectuat vaccinarea. Prezentarea acestor acte este obligatorie!
Reamintim că, potrivit OUG nr. 44 din 14 aprilie 2022 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate, precum și pentru interpretarea, modificarea și completarea unor acte normative, începând cu data de 1 mai 2022, toate centrele de vaccinare care au fost organizate de către autoritățile publice locale, în alte locații decât cele din cadrul unităților sanitare publice cu paturi, inclusiv Centrul de vaccinare de tip modular, amplasat în Piața Emanuil Gojdu, vizavi de Catedrala Ortodoxă, și-au încetat activitatea.
Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1863/2021, art. 5, alineatul (1), tichetele de masă se acordă persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare, după data de 3.09.2021, data intrării în vigoare a actului normativ menționat anterior.
Schema completă de vaccinare cu vaccinurile împotriva Sars-CoV-2 autorizate în România este:
-vaccin Comirnaty - PFIZER BioNTech - două doze
-vaccin Spikevax - MODERNA - două doze
-vaccin Vaxzevria - ASTRAZENECA/OXFORD - două doze
-vaccin Johnson & Johnson - JANSSEN/JOHNSON & JOHNSON - o doză
Primăria Municipiului Oradea va asigura exclusiv distribuirea tichetelor în cazul persoanelor care s-au vaccinat la următoarele centre:
-Centrul de vaccinare de tip modular din Piața Emanuil Gojdu
-Centrul de vaccinare de la parter clădire internat Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia''
-Centrul de vaccinare din incinta Orășelului Copiilor
-Centrul de vaccinare din incinta Auchan
-Centrul de vaccinare din incinta Era Shopping Park.
Persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu schema completă pot ridica tichetele de masă în termen de șase luni de la completarea schemei primare de vaccinare. În caz de neutilizare, acestea vor fi redistribuite de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, în funcție de necesități, între centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:25 Ora de vară a Europei de Est