Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră”

Miercuri și joi, în Cetatea Oradea, se desfășoară

„Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră”

Timp de două zile (4 și 5 mai 2022), A.J.O.F.M. Bihor organizează, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor „Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră", în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță - CAREER" - cod ROHU 331, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, un eveniment la scară largă care reprezintă o premieră în România în ceea ce privește nivelul de organizare și numărul participanților, după cum afirmă Csaba Békési, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.

Astăzi, la deschiderea oficială a Târgului, au participat: domnul prefect Dumitru Țiplea, doamna viceprimar Arina Moș, generalul Inspectoratului Școlar Județen Bihor, domnul prof. dr. Horea Abrudan, domnul Ioan Mintaș, prim-vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, managerul Societății de Binefacere  ,,Don Orione", domnul Martin Miheller, precum și subsecretar de stat din cadrul Ministerului Educației, domnul Marian Daragiu...
Ca și la ediția din 2019, în prima zi a evenimentului elevi din Oradea și din întreg județul soseau în valuri pentru a vizita standurile universităților, instituțiilor, colegiilor, liceelor și  firmelor care și-au expus oferta educațională, după caz sau locurile de muncă vacante... Astfel, vizitatorii, curioși și încântați, s-au informat stând de vorbă cu reprezentanții ofertanților, au primit pliante și broșuri, au asistat la demonstrații, au degustat micii atenții și s-au bucurat văzând roboțeii în acțiune. Într-adevăr, în cele două zile, în Cetatea Oradea, vorbim despre ,,un eveniment de anvergură dedicat celor interesați de dezvoltarea profesională prin identificarea și valorificarea competențelor personale și profesionale. Să fii îndrumat spre o carieră este un lucru foarte important, apreciază doamna viceprimar Arina Moș. Acest târg le-a oferit oportunitatea de a comunica într-un mediu mai destins cu toate companiile, școlile și instituțiile expozante.
Acesta este unul din evenimentele în care instituțiile și-au dat mâna pentru a sprijini în acest sens demersul atât al angajatorilor cât și al tinerilor care își caută un loc de muncă.
Susțin această inițiativă și susțin tinerii care doresc să își găsească un loc de muncă acasă și vă invit să vizitați acest târg.
Felicitări organizatorilor (...) pentru toată munca și interesul depus"!
Am citat-o pe doamna viceprimar Arina Moș.
În programul zilei de mâine al târgului, se așteaptă vizita domnului ministru Marius Budăi (ministrul Muncii și Solidarității Sociale).
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (126 de poze) în Galeria foto: „Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:28 Ora de vară a Europei de Est