Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Săptămână dedicată sportului și sănătății la Universitatea din Oradea

Între 9 și 13 mai

Săptămână dedicată sportului și sănătății la Universitatea din Oradea

Facultatea de Geografie, Turism și Sport a Universității din Oradea anunță o săptămână de evenimente dedicate mișcării și vieții sănătoase.

„Săptămâna sportului și sănătății la Universitatea din Oradea," se va desfășura între 9 și 13 mai 2022, participanții urmând să fie implicați în practicarea mai multor sporturi ca: minifotbal, handbal, volei, streetball, exatlon, tenis, tenis de masă, badminton, rafting, pilates, ciclism, rugby-tag, zumba și streching.
Scopul declarat al acestui eveniment este „Popularizarea sportului de masă precum și a activităților recreative și de mișcare în rândul elevilor și studenților. Nu este vorba neapărat de competiții sportive, cât despre atragerea tinerilor dar și a profesorilor sau a personalului administrativ spre practicarea sportului", spune conf. univ. dr. Paul Dragoș, prodecanul Facultății de Geografie, Turism și Sport. La activitățile dedicate „Săptămânii sportului și sănătății la Universitatea din Oradea" pot participa studenți, liceeni - clasele X-XII, însoțiți de profesori, cadrele didactice și personalul instituției.
Organizatori sunt: Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport, studenții anului II de la programele de studiu: Educație Fizică și Sportivă, Kinetoterapie și motricitate specială, Educație fizică și antrenament sportiv. Parteneri: Fotbal Club Universitatea Oradea, Clubul Sportiv Universitar Oradea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor.
Înscrierile se pot face, până în data de 5 mai 2022, prin completarea unui formular, care va fi trimis apoi pe adresa de e-mail: competitie@fefsoradea.ro, având trecut la rubrica „subiect" sportul pentru care se optează. Formularul se poate descărca de pe site-ul www.fefsoradea.ro sau de pe pagina de Facebook a Facultății de Geografie, Turism și Sport:
(https://www.facebook.com/uoradea.GeografieTurismSiSport/)
Programul detaliat al evenimentului va fi stabilit după finalizarea perioadei de înscriere, în funcție de numărul celor înscriși la fiecare ramură sportivă. Acesta va fi publicat pe site-ul www.fefsoradea.ro și pe pagina de Facebook a Facultății de Geografie, Turism și Sport (https://www.facebook.com/uoradea.GeografieTurismSiSport/).
Cu excepția raftingului, care se va practica pe Crișul Repede, în zona podului Carol I (Sovata), toate celelalte activități vor avea loc în Complexul Sportiv al Universității din Oradea, între orele 11.00 - 18.00.
La minifotbal, handbal, streetball, volei și rugby-tag activitățile vor fi desfășurate în sistem turneu sau mixt (turneu și eliminatoriu), în funcție de numărul participanților. Practicarea sporturilor precum: exatlon, tenis, tenis de masă, a badmintonului, raftingului, pilates, ciclism, zumba, cros, stretching și, bineînțeles, a relaxării va avea caracter recreativ. „Eventualele întreceri pot fi organizate ad-hoc", spun organizatorii.
Gazdele insistă ca participanții „să citească cu atenție și să respecte toate prevederile regulamentului de desfășurare a evenimentului".
Vor fi acordate: diplome de participare, cupe, medalii, tricouri, mingi dar și premii oferite de către sponsori.
Informații și noutăți vor fi publicate pe pagina de Facebook a Facultății de Geografie, Turism și Sport:
(https://www.facebook.com/uoradea.GeografieTurismSiSport/)
Toate detaliile pot fi găsite pe: http://geografieuoradea.ro/geografie_turism_si_sport/GTS.htm,
www.fefsoradea.ro sau www.uoradea.ro.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:28 Ora de vară a Europei de Est