Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

În așteptarea Iepurașului de Paște

La Grădinița Nr. 44 - ,,Rază de soare”, structură a Grădiniței Nr. 50

În așteptarea Iepurașului de Paște

,,Iepurică-Iepurel stă tot anul cumințel,/Vine doar în primăvară,/În pădure de cu seară,/Căci, vezi bine el cunoaște/Când e vremea pentru Paște.
Și se-nvârte una, două,/Punând bombonele, ouă,/ În coșul lui uriaș/ Pentru dragii copilași"!

Eiiii..... și uite așa, cu mare nerăbdare, Iepurică-Iepurel a fost așteptat de copiii din grupa mică B, sub îndrumarea doamnelor educatoare prof. Bodea Floare și prof. Puiu AnaMaria și a doamnei director, prof. Pascar Gabriela și doamna profesor coordonator Mărcuț Ana.
Deosebit de cuminți, pregătiți festiv într-un cadru de poveste l-au întâmpinat pe Iepuraș cu mult entuziasm. Acesta le-a transmit că de unde vine el, de peste mări și țări, munți și păduri, din Tărâmul Paștelui se aude de ei, sunt vestiți că ei, grupa ,,Inimioarelor" sunt atenți, tare hărnicuți și își îndeplinesc cu succes orice sarcină dată. Acesta îi roagă să îi arate și lui că într-adevăr așa este, pregătindu-le câteva sarcini diverse, dar plăcute și adaptate vârstei lor. Iar, pentru aceasta la final le-a pregătit ,,Surpriza magică".
Aceștia au avut de îndeplinit sarcini pe centre: la Artă - au făcut din salam de biscuiți ouă minunate și frumos decorate, la Știință - au sortat ouăle după criteriul culorii, la Construcții plane - au construit cele mai frumoase ouă din materialele puse la dispoziție, apoi au ascultat povestea Iepurașului și au decorat prin tehnica dactilopicturii ,,Ouă minunate pentru Iepuraș adunate", au realizat și un dans tematic ,,Țup-țup-țup ca un iepuraș", finalizând sarcina cu un joc liniștitor ce implica dezvoltarea socio-emoțională.
Pentru toate aceste sarcini realizate cu succes, Iepurică-Iepurel i-a recompensat cu ,,Surpriza magică" fiind într-adevăr încântat de tot ceea ce a văzut în grupa lor.
A promis că va mai veni la ei cu siguranță!
Și uite așa... Iepurică-Iepurel, mesagerul Zânei Primăvara, a adus în preajma Sfintelor Sărbători de Paște bucurie în suflet și pe chip unor suflete curate, nevinovate și pline de dragoste!
Activitatea a fost ,,monitorizată" de doamna prof. metodist Negrău Lucia, în cadrul inspecției curente de gradul didactic II.
Prof. Puiu Violeta-AnaMaria
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: În așteptarea Iepurașului de Paște.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:12 Ora de vară a Europei de Est