Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Sărbători în siguranță”

Polițiștii de prevenire bihoreni acționează în cadrul campaniei

„Sărbători în siguranță”

Polițiștii de prevenire bihoreni au fost alături de copii la Orășelul Copiilor și la Târgul de Paști din Oradea, cu recomandări prețioase, pentru sărbători de Paști în siguranță.

Miercuri, 20 aprilie 2022, în continuarea acțiunilor organizate în cadrul Campaniei preventive „Sărbători în siguranță", polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiștii Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, au fost prezenți în Orășelul Copiilor pentru a oferi copiilor, părinților și bunicilor prezenți recomandări pentru sărbători și o vacanță în siguranță.
Polițiștii i-au implicat pe copii în jocuri și concursuri educativ-preventive, iar în cadrul unui orășel în miniatură, copiii au avut ocazia să învețe regulile de circulație, pentru a fi în siguranță atunci când se deplasează pe stradă. Cei mai activi dintre copii au fost recompensați de polițiști cu surprize și legitimații de „Polițist pentru o zi".
Polițiștii au pus la dispoziția copiilor prezenți și un autoturism de serviciu,pe care aceștia au avut ocazia să-l studieze îndeaproape. De asemenea, părinții au fost sfătuiți cum să își ferească copiii de victimizare atunci când circulă cu autoturismul, când sunt în spații publice aglomerate sau când îi lasă singuri acasă.
Tot miercuri, la Târgul de Paști din Cetatea Oradea, polițiștii de prevenire și cei de proximitate bihoreni au interacționat cu cetățenii prezenți și le-au oferit recomandări despre principalele măsuri de autoprotecție pentru a petrece sărbătoarea Sfintelor Paști în liniște și siguranță.
Acțiunile preventive ale polițiștilor bihoreni au continuat și joi, începând cu ora 11.00, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea, unde polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au derulat o nouă acțiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan și pentru prevenirea victimizării prin diferite tipuri de infracțiuni specifice perioadei sărbătorilor pascale, respectiv furturi din locuințe, înșelăciuni, tâlhării.
Pe parcursul lunii aprilie a.c., polițiștii de prevenire bihoreni vor continua activitățile preventive, prin care vor prezenta cetățenilor aspecte privind siguranța copiilor, prevenirea furturilor din locuințe, din buzunare, siguranța la cumpărături, atât în magazine, cât și în spațiul virtual, recomandări pentru prevenirea victimizării prin accidente rutiere, dar și recomandări pentru petrecerea timpului liber în siguranță, în locurile de recreație, în preajma zilei de 1 Mai.
Nu uitaţi !
În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 - Apelul Unic de Urgenţă!
Suntem la datorie!
Sărbători fericite şi liniştite!
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: „Sărbători în siguranță”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:20:52 Ora de vară a Europei de Est