Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

DESIGN EXPO 2022, ediția a IX-a

Eveniment de tradiție la Universitatea din Oradea

DESIGN EXPO 2022, ediția a IX-a

DESIGN EXPO 2022 este un eveniment organizat de studenții din anul III, specializarea „Design" de la Facultatea de Arte, a Universității din Oradea.

Expoziția va fi vernisată miercuri, 20 aprilie 2022, la ora 18.00, în holul Bibliotecii Universității din Oradea. „Scopul nostru este promovarea studenților programului de studiu «Design» și inițierea unor viitoare colaborări, în favoarea acestora. Sperăm ca expoziția să aibă un impact pozitiv asupra carierei viitoare a studenților noștri și să lase o bună impresie vizitatorilor", spune lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan, unul din organizatori.
La cea de a IX-a ediție a DESIGN EXPO vor prezenta lucrări studenți din toți cei trei ani ai programului de licență, împreună cu cei din anul I și II, master Design de obiect - modă și ambient. Lucrările reprezintă: planșe de prezentare, machete, prototipuri și proiecte din domeniul designului de produs, ambiental și grafic. Studenții expozanți au fost coordonați de: as. univ. drd. Slezinger Marcel, lect. univ. dr. Sorin Brad, lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan, conf. univ. dr. Elena Cîmpian, prof. univ. dr. Ioan Pantea și conf. univ. dr. habil. Radu Emil Mărieș, cel care, până la trecerea sa în neființă, a fost inițiatorul și sufletul acestui eveniment.
La DESIGN EXPO 2022 expun: anul I: Antonio-Dacian Lascău, Margareta Toderici, Adrian Remus Tomoș, Marina Ionela Onaciu, Simona Maria Onac, Florena Naomi Corb, Andreea Vinter, Iulian Horia Mureșan, Cosmin Ilie, Emil Ilie, Denisa-Casandra Frese, Denisa Ornela Fildan, Cătălin Țăranu, Irina Galagan, Alexia-Maria Iorga, Voinkov Yana Abigail, Adina Fodor, Szekely Vivien Alexandra, Borșoș Robert, Ghencean Alexandru Giany, Mădălina Florina Lucaci. Anul II: Balogh Lois, Batfalszki Norbert, Vlad Bora, Elisaveta Dîmbu, Andreea Dume, Carla Durgheu, Eni Cristina, Petra Gabor, Carla Ghiman, Daniela Heredea, Carla Ignătescu, Andrei Lupu, Nagy Bianca, Andrei Nistor, David Pop, Iosif  Puia,  Erika Socoșan, Victoria Toader, Ioana Tomoioaga, Zalder Tamas. Anul III: Alin Curtui, Dalnoki Monica, Adela Iuhoș, Florina Popovici, Florin Lascu,  Olinițchi Mariela, Szekely Attila, Szlafkay Andrea, Vlăduț Săpungiu, Vațlavic Celine, Ioana Nastor, Maria Magdău, Ema Silaghi, Șerban Suciu. Master: Denisa Fanea, Bianca Negruț, Flaviu Popa, Petrișor Tincău, Denisa Pop, anul I și Alexandru Basamalercă, Adela Rebeca Lucaci (Bordi), Rebeca Păuna, anul II.
Deschiderea expoziției se va bucura și de participarea studenților de la Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, care vor prezenta un recital de muzică, vocală și instrumentală. Vor urca pe scenă: Ana Carina Niculas, Borbiro Timea, Adalia Bodog, Mihai Jizdan, Cabalas Daniela, Tania Gheorghiță, Ștefania Muntean, Eduard Sabău, Remus Semro, Casian Demian, Iulia Mahu, Cristina Oros, coordonați de: conf. univ. dr. Anca Oana Spătar și lect. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu.
Vernisajul fi urmat de discuții libere cu studenții participanți și vizionarea lucrărilor expuse. Lucrările viitorilor designeri pot fi văzute până în data 25 mai 2022. Cei interesați pot să vadă lucrările și pe pagina de facebook dedicată expoziției: Design Expo Oradea.
La eveniment au fost invitați să participe prieteni și colaboratori ai programului de studiu „Design", reprezentanți ai societăților comerciale: S.C. Tuzson Design SRL, S.C. Davidsign SRL, S.C. Saramob Design SRL, S.C. Studio Samoilă SRL, S.C. Plastor S.A. Oradea, S.C. Slezinger Design SRL, SC Livaro Livada de Bihor, CAPIROM Sântandrei, Celestica Oradea, Teatru „Regina Maria" Oradea, Serviciul Salvamont - Salvaspeo Bihor, Speocristal Oradea, Centrul de Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, SC Viruna etc., studenți și cadre didactice de la alte facultăți, elevi de la diferite licee din Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:27 Ora de vară a Europei de Est