Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Noi proiecte avizate în CMUAT

Universitatea mai câștigă un nou corp de clădire pentru săli de curs, seminarii și laboratoare

Noi proiecte avizate în CMUAT

În cadrul Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) de săptămâna trecută, Universitatea Oradea a solicitat aviz Arhitect Șef pentru reabilitarea corpului C2 situat pe str. Universității, nr. 4. Corpul C2 face parte din incinta Campus 3 și are un regim de înălțime P+E +E p (etaj parțial).

„Pe lângă reabilitarea totală a imobilului, s-a solicitat comisiei și schimbarea destinației acestuia în spațiu de învățământ cu săli de curs, seminarii și laboratoare. Imobilul a aparținut în trecut unităților militare, reprezentând fostele dormitoare ale soldaților stagiari, după care nu a mai fost folosit, acesta aflându-se momentan într-o stare de degradare. Astfel, comisia a avizat reabilitarea totală a clădirii, atât la interior, cât și la exterior, precum și schimbarea destinației acesteia. Cu siguranță, la final, investiția va îmbogăți spațiul universitar orădean cu o nouă clădire utilă și funcțională", a precizat viceprimarul Arina Moș.
Tâmplăriile existente vor fi schimbate în tâmplării de aluminiu cu barieră termică (culoare gri antracit). Totodată, învelitorile clădirii vor fi schimbate cu învelitori din tablă fălțuită.
De menționat că propunerea de reabilitare a primit deja avizul Direcției Județene pentru Cultură și se încadrează în prevederile Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat cu HCL nr. 132/2011.
Proiectul a primit aviz favorabil, urmând ca Universitatea Oradea să obțină autorizația de construire.
Dezvoltarea unei zone rezidențiale pe str. David Prodan
Tot în cadrul ședinței CMUAT, S.C Ahile S.R.L a propus dezvoltarea unei zone rezidențiale în zona str. David Prodan (nr. cadastral 15245), în partea sudică a orașului, respectiv în vecinătatea ansamblului rezidențial „Riviera".
„Terenul care a generat Planul Urbanistic Zonal (PUZ)  are o suprafață de 13.400 mp, fiind situat într-o zonă funcțională tip ULiu, zonă propusă spre urbanizare. Membrii comisiei au emis avizul doar după ce s-au asigurat că investitorul a luat toate măsurile necesare pentru realizarea zonei de protecție, precum coridoare verzi față de zona funcțională adiacentă de tip ET. Prin documentația de urbanism se propune un masterplan cu caracter orientativ, care va fi împărțit în trei etape de dezvoltare", a precizat arhitectul-șef al orașului, Radu Fortiș.
În prima etapă se propune parcelarea terenului care a generat PUZ-ul în 23 de loturi din care: 1 lot cu destinația de drum public, 2 loturi pentru zonă verde, 4 loturi cu funcțiuni mixte (dotări complementare locuirii/locuințe) și 16 loturi pentru locuințe.
Documentația va urma procedura de consultare a populației, după care va urma consultarea finală a CMUAT.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:12 Ora de vară a Europei de Est