Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

O nouă promoţie de absolvenţi se alătură Poliţiei de Frontieră

Vineri, de Ziua Poliției Române

O nouă promoţie de absolvenţi se alătură Poliţiei de Frontieră

Vineri, 25 martie 2022, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, a avut loc festivitatea de absolvire a școlii și avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră - 25 martie 2022".

La activitate, au participat, ca de fiecare dată, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, în persoana domnului chestor principal de poliție
Ștefan Săvulescu, director general al Direcției Management Operațional din M.A.I., ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, reprezentat de domnul chestor principal de poliție Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al P.F.R., precum și reprezentanți ai autorităților locale, șefi și comandanți ai structurilor de ordine publică din M.A.I. și M.Ap.N., din municipiul Oradea.
Au fost alături de tinerii absolvenți părinții, rude și prieteni, care au trăit alături de ei emoția momentului și au reușit să le fie aproape în acest moment încărcat de emoție când intră în rândul personalului Poliției de Frontieră și jură credință României în fața drapelului național. 
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-şef de poliţie Ionel Hotnoga, care le-a urat tinerilor absolvenți ,,mult succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalității, ordinii și liniștii publice la frontierele țării".
Cu ocazia depunerii Jurământului de Credință, ministrul afacerilor interne, domnul Lucian Bode a transmis un mesaj tinerilor polițiști de frontieră:
,,Dragi absolvenți, vă îndemn să vă lăsați ghidați în viața profesională de valori morale și principii de viață puternice care să contribuie la un sistem sănătos de ordine publică și siguranță națională: corectitudine, înțelepciune, responsabilitate, integritate și asumare".
De asemenea, adjunctul inspectorului general al Politiei de Frontieră a transmis tinerilor absolvenţi mesajul conducerii Poliției de Frontieră Române
Vă urez bun venit în Poliţia de Frontieră Română! Aţi ales poate
CEA MAI FRUMOASĂ PROFESIE, aceea de poliţist de frontieră şi trebuie să fiţi mândri de asta.
Vă cer ca, în cariera voastră, să primeze ATENŢIA îndreptată către cetăţean şi nevoile lui, astfel încât punerea în slujba semenilor noştri, să fie preocuparea majoră în tot ceea ce faceţi".
Încheiem, așadar, pregătirea unei noi serii de elevi care au absolvit această instituție de învățământ cu vocație și recunoaștere europeană în domeniul pregătirii agenților de poliție de frontieră. Este o zi de sărbătoare pentru instituția noastră, o nouă promoție de absolvenți este gata să-și asume responsabilitățile specifice în structurile Poliției de Frontieră Române, ale Inspectoratului General pentru Imigrări și ale Direcției Generale de Pașapoarte.
Aceasta este cea de-a 32-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană și este formată din 216 elevi, 62 de fete și 154 de băieți, iar durata de şcolarizare a fost de un an.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei martie 2022 a fost de 8,74. În cadrul festivităţii au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii la examenul de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui pe placa de onoare a instituţiei.
Primii trei clasaţi au fost: şef promoţie - agent IANCULOVICI ISABELA, media 9,69, locul 2 - agent CUCU PETRU, media 9,68, locul 3 - agent VĂIDEAN HORIA-TUDOR, media 9,56.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:38:06 Ora standard a Europei de Est