Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Poliției Române, la 200 de ani de existență!

25 Martie 2022

Ziua Poliției Române, la 200 de ani de existență!

Vineri, 25 Martie 2022, în zi de Sfântă Sărbătoare (Buna Vestire), Poliția Română a sărbătorit 200 de ani de existență!

Vineri, la ceas de sărbătoare, de la ora 9.30, la sediul din Oradea al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor (din Parcul Traian, lângă Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna"), au început să sosească primele clase de elevi, de la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir" (secția maghiară). Au curs apoi în valuri-valuri, clase de elevi și grupe de preșcolari până au umplut curtea!
Ei au venit cu sufletul deschis, plini de iubire, să le mulțumească polițiștilor că au grijă de ei și îi învață de toate, cum să circule corect pe drumurile publice, respectând regulile de circulație, să nu atenteze la bunurile și la viața colegilor, să se păzească și să se comporte în așa fel încât să fie în permanență în siguranță! Au venit să-i felicite pe prietenii lor, polițiștii, de Ziua lor! Să le ureze de 200 de ori câte 200 de ani! Au venit să participe la concursuri, jocuri și demonstrații, să vadă cum sunt prinși marii infractori, cum se descurcă câinii dresați, cum se detonează un pachet suspect, conținând explozibil; dar câte nu au făcut și au văzut la standurile organizate anume pentru ei; și-au luat amprentele la laboratorul criminalistic; s-au întors acasă cu legitimație de ,,Polițist pentru o zi"; au îmbrăcat ținută de polițist; au declanșat sirenele autoturismelor de poliție; au câștigat premii la Roata norocului, la standul coordonat de doamna comisar-șef de poliție Ioana Indrieș, prietenul îndrăgit al tuturor copiilor și școlarilor; au admirat armele; s-au bucurat de câinii dresați, dar și de cei prezentați în cadrul unui stand special, de polițiștii de la ,,Poliția animalelor" (mai exact Biroul pentru protecția animalelor), în frunte cu doamna comisar-șef de poliție Nicoleta Alb, care i-a testat și premiat pe copiii care au recunoscut rasele de câini prezentate pe jetoanele de concurs...
Bucuria zilei, simțită în mijlocul celor mici, a fost imensă, fără bariere și complexe, iar soarele le-a zâmbit și le-a îmbujorat obrajii!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (124 de poze) în Galeria foto: Ziua Poliției Române, la 200 de ani de existență!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:22:56 Ora de vară a Europei de Est