Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un lanț uman pe pietonala orădeană

Miercuri, de Ziua Pământului

Un lanț uman pe pietonala orădeană

Dna Olimpia Urdea, președintele Asociației D’Art, și echipa sa de proiect (alcătuită din 14 persoane) au reușit să mobilizeze, miercuri (22 aprilie 2009), de Ziua Pământului, forțe importante pentru a transmite prin mijloace și procedee diverse mesajul proiectului: „susținerea producției artistice într-un mesaj de tip “eco-arta”, respectarea normelor europene de reciclare și refolosire a deșeurilor, mergând mai departe, la efectele încălzirii globale, la sensibilizarea cetățenilor asupra gestionării resurselor naturale disponibile vizând totodată aspectele ce pot ameliora sănătatea individului și a vieții în general. O sensibilizare și o constientizare ecologică, gândită în termeni artistici, a producției de artă contemporană...”

 Prin costumație ecologică, afișe, postere, prin joc și cântec, preșcolari și școlari, liceeni și studenți au ținut să lanseze semnale, să atragă atenția trecătorilor, cetățenilor și opiniei publice, în general, prin intermediul mijloacelor mass-media, pentru stoparea poluării de orice fel și gestionării raționale a resurselor naturale...
În lanțul uman, alcătuit pe strada Republicii (în zona pietonală, între orele 13.00 și 14.00), s-au prins  preșcolari de la Grădinița nr. 28 – “Nufărul” (însoțiți de educatoarele lor, Cornelia Krajcsi, Maria Cioară, Elena Indrie și Florica Ghiță, elevi din clasele a II-a C, a III-a D și F de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” (conduși de înv. Toth Mirela, Maria Floruț și Gabriela Negruț), liceeni artiști de la Liceul de Artă, însoțiți de prof. Doina Tătar, Racz Ervin și Maria Boșca David, elevi din clasa a II-a C de la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, împreună cu învățătoarea lor, inst. Ioana Moț, la un capăt al lanțului, iar la celălalt, elevi din clasa a III-a C de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, îndrumați de inst. Steliana Cârciumaru, puși pe cântat și dansat. De la un capăt la altul, Mihai Dacin „defila” și intervieva pe toată lumea, cerându-le să-și prezinte masca sau materialele confecționate, precum și mesajul. Manechine ale Agenției Amalia Judea Art & Fashion și eleve de la Grupul Școlar „Andrei Șaguna”, însoțite de prof. Cristina Dulău și Felicia Burcia, prezentau ținute provocatoare din materiale recuperabile și refolosibile. În preajma grupului coordonat de președintele Asociației D’Art, Olimpia Urdea, i-am reperat pe prof. Felicia Goina, de la Palatul Copiilor și Elevilor, ec. Călin Mocanu, directorul A.P.M. Bihor, împreună cu ing. Loredana Tîrț și Ioana Lascu...
 Diseminarea lucrărilor realizate în cadrul proiectului va continua, vineri, 24 aprilie, la Centrul Cultural Posticum Oradea, începând cu ora 16.00, în contextul unei expoziții din domeniul artelor vizuale, a unei comunicări legate de tematica proiectului și prezentări de modă, vizând promovarea tinerilor artiști, în acord cu obiectivele Asociației D’Art. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un lanț uman pe pietonala orădeană.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:12 Ora de vară a Europei de Est