Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Fil(r)e de martie țesute împreună

De 1 și 8 Martie,

Fil(r)e de martie țesute împreună

Dat fiind faptul că luna martie este prima lună a primăverii când toată natura renaște, iar razele soarelui își fac simțită prezența prin gingașa mângâiere, pretutindeni se sărbătorește această lună plină de simbolistică pentru a cinsti Mărțișorul și Ziua femeii, a mamelor.

În baza unui parteneriat încheiat între Școala Gimnazială Nr. 16 (reprezentată de director Bugle Cristian), Grădinița cu Program Prelungit Nr. 25 (director Balaj Lucia Elena), Grădinița cu Program Prelungit Nr. 54 (director Pele Mihaela) și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 52 din Oradea (director Sala Ioana), împreună cu structurile sale Grădinița cu Program Prelungit Nr. 35, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 41, Grădinița cu Program Normal Nr. 17, în luna martie vor fi implementate două proiecte cu tradiție „Un curcubeu drept mărțișor", care presupune un schimb de experiență și „Din suflet pentru mama", în cadrul căruia se vor desfășura activități artistico-plastice cu scopul de a educa gustul estetic al copiilor.
Printre obiectivele proiectului amintim: dezvoltarea creativităţii elevilor, dezvoltarea imaginaţiei, a gândirii critice, dezvoltarea dragostei şi respectului pentru mamă, exprimarea sentimentelor, trăirilor şi gândurilor prin activităţi literare, plastice, cunoaşterea potenţialului preşcolarilor şi şcolarilor și realizarea unor lucrări practice, creaţii literare şi plastice.
Acest tip de activități reprezintă un cadru ideal pentru descoperirea aptitudinilor în rândul preșcolarilor, unde putem remarca plăcerea cu care aceștia lucrează. În cadrul creațiilor ei abordează diferite aspecte din natură, tradiții, folclor, artă, astfel că preșcolarii sunt învățați să observe frumosul din jurul lor, atenția fiindu-le ghidată către valorile frumosului din viața înconjurătoare.
Finalitatea proiectului constă într-un concurs local de creație concretizat printr-o expoziție plină de culoare, iar felicitările și mărțișoarele  realizate în cadrul proiectului vor fi oferite doamnelor participante la târgul care va fi organizat de 8 Martie.
Cadrele didactice care s-au implicat în desfășurarea acestor proiecte: Burz Nicoleta ,Torj Mirela, Șandor- Costea Lidia, Demian Claudia, Pele Mihaela, Jurcan Anca, Derban Florentina, Nica Veturia, Suciu Diana, Kovacs Beatrix, Brudașcă Ioana, Melinda Poszar, Bungău Simona, Borza Adriana, Badea Anamaria, Rimer Monica, Ardelean Aurelia, Ardelean Raluca, Blândul Florentina Adriana, Buz Antonia, Costea Anca, Dance Ioana Mihaela, Dimeny  Iuliana - Eva, Druța Valeria - Ioana, Duluș Geta, Hapapici Ioana Cristina, Ienciu Coca Dely, Jolte  Mădălina, Juhasz Katalin, Laza Georgiana Matei Ioana, Micu Camelia, Mihoc Anca, Mocan Ramona, Moga - Popa Simona, Nagy Agota, Nan Maria, Nicoraș Geanina, Nistor Andreea, Orțan Dana, Pașcalău Liliana, Pășcuți Ana, Petruț Lavinia,  Pintiuța Ioana, Popa Claudia , Porumb Delia, Pruncuț Ioana, Pușa Florentina, Săcădat Adriana, Săcădat Alina, Șora Marta, Sorban Johanna, Szilagyi Monika,Terebenț Diana, Ujvarosi Magdolna.
Prof. Ardelean Liana & Hus Ramona
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Fil(r)e de martie țesute împreună.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:14 Ora de vară a Europei de Est