Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Întâlnirea de la Oradea a partenerilor în cadrul proiectului Erasmus Ka229 ,,Together We Are Strong”

Zile de sărbătoare la C.Ș.E.I. ,,Orizont”

Întâlnirea de la Oradea a partenerilor în cadrul proiectului Erasmus Ka229 ,,Together We Are Strong”

C.Ș.E.I. ,,Orizont" Oradea s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, joi, 3 martie 2022, pentru a-și primi oaspeții și invitații.

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea se desfășoară activități, în perioada 3-7 martie 2022, în cadrul mobilității din proiectul Erasmus Ka229 ,,Together We Are Strong", proiect cu nr. de identificare: 2020-1-PL01-KA229-081819_5.
Participanții sunt elevi și profesori de la instituțiile partenere proiectului: de la Josip Matos Primary School în Vucovar, Croația, ,,Erdemli Ozel Egitim Uygulama" School, Erdemli, Mersin Turcia, ,,Sakine Nesibe Zamanoglu Ozel Egitim Uygulama" School, Antalia, Turcia și Școala Specială și Centrul Educațional Nr. 4 Cracovia, Polonia.
În prima zi de mobilitate, oaspeții, alături de reprezentanți ai I.Ș.J. Bihor și ai Consiliului Județean Bihor, au fost primiți cu prietenie, pâine, sare și mărțișoare, de către gazde, elevii și profesorii C.Ș.E.I. ,,Orizont" Oradea. Primirea la intrarea în școală a fost un festin, zâmbete și flori, baloane și inimioare. Programul artistic, frumos armonizat, bine pregătit pentru acest eveniment special s-a încheiat cu o horă la care au fost invitați toți cei prezenți.
,,Educație pentru sănătate" și ,,Terapia prin artă"
Activitățile de formare, predare, învățare sunt centrate pe cele două teme înscrise în proiect de către C.Ș.E.I. ,,Orizont" Oradea: ,,Educație pentru sănătate" și ,,Terapia prin artă". Workshopurile sunt realizate de către profesori ai C.Ș.E.I. ,,Orizont" Oradea. Cei 20 de elevi participanți (patru din fiecare instituție școlară parteneră) la ateliere confecționează brățări din lut, realizează frumoase felicitări pentru cei dragi, dau viață obiectelor din ghips prin culoarea aplicată, participă la atelierul de coasere pe etamină, pregătesc salată de fructe și suc de mere cu sfeclă pentru a conștientiza importanța Educației pentru sănătate. Activitățile organizate în cadrul mobilității mai cuprind vizitarea unor puncte turistice de interes internațional: stațiunea Băile Felix, Salina Turda, Aquapark Oradea.
În lunile următoare, câte patru elevi și profesori ai C.Ș.E.I. ,,Orizont" Oradea vor participa la mobilitățile din Antalia, Turcia și Cracovia, Polonia.
Obiectivele proiectului urmăresc integrarea atât a elevilor cât și a profesorilor în grupurile transnaționale, dezvoltarea experienței cognitive, culturale, sociale, deschiderea spre multiculturalismul european, promovarea deschiderii și toleranței dintre elevi, participarea la activități care să îi ajute pe elevi să își descopere abilitățile și talente, stabilirea de schimburi de experiență interșcolare, crearea unei campanii sociale care să introducă oamenii cu dizabilități în societate, ca cetățeni cu drepturi egale, deschiderea spre provocări, construirea permanentă a unei echipe interdisciplinare. Toate activitățile înlesnesc crearea de prietenii, schimb de experiență, dezvoltă abilități pe care toți cei implicați le vor folosi în viitor.
Prof. Cărădan Adina,
coordonator proiect
Foto: Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Întâlnirea de la Oradea a partenerilor în cadrul proiectului Erasmus Ka229 ,,Together We Are Strong”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:24:11 Ora de vară a Europei de Est