Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Hai la Târgul de cariere, în 7 mai, la Oradea

Șase evenimente de recrutare, în șase orașe

Hai la Târgul de cariere, în 7 mai, la Oradea

După trei ediții online și una hibrid, Târgul de cariere își deschide porțile off-line și face posibilă întâlnirea față în față între reprezentanți ai companiilor și candidați, în șase orașe: Iași (18-19 martie), Cluj-Napoca (23-24 martie), Sibiu (29-30 martie), Brașov (1-2 aprilie), Oradea (7 mai) și Târgu-Mureș (10 mai).

Cei doi ani de pandemie ne-au demonstrat că relațiile interumane sunt o prioritate pentru noi. Într-o perioadă dificilă, în care oamenii sunt în căutarea echilibrului, stabilității și siguranței, întâlnirile interactive sunt cele mai potrivite pentru identificarea rapidă a compatibilității profesionale dintre angajat și angajator. Evenimentele Târgul de cariere, derulate în această primăvară sub motto-ul #primulpas, marchează reîntoarcerea la evenimentele în format fizic și te invită să faci primul pas spre angajare, să participi la întâlnirile programate din martie până în mai 2022.
Un brand de angajator puternic diferenţiază semnificativ o companie de alta și este important pentru atragerea şi reţinerea de talente, aflate în căutarea de noi oportunităţi profesionale. HR-ul, ca partener intern strategic, are un rol esențial în procesul de cristalizare, întreținere și comunicare a brandului de angajator, ca instrument care contribuie la succesul pe termen lung al companiei.
Târgul de cariere oferă, an de an, o experiență plină de sens actorilor de pe piața muncii, posibilitatea de a-și pune în aplicare strategiile de employer branding și de a atrage candidați cât mai valoroși. La ediția de primăvară, companii din sectoare multiple te așteaptă să-ți împărtășească oportunități profesionale, iar tu vei avea ocazia să descoperi cine și ce se află dincolo de fiecare afacere, domeniile în care se vor face cele mai multe angajări, preferințele angajatorilor pentru anul în curs, informații despre beneficiile extrasalariale în trend, cele mai căutate abilități sau provocările pe care le ridică procesul de recrutare.
Organizatorii sunt echipați cu soluții adaptabile pentru orice fel de situații și oferă opțiuni viabile companiilor care nu au posibilitatea de a participa la evenimentul în format fizic, acestea având ocazia să experimenteze variante de participare hibrid sau on-line.
Ce îți rezervă Târgul de cariere în această primăvară?
*peste 200 de companii participante, din diverse industrii, cu joburi full time, part-time, project based, remote/hybrid/on-site, internships, preponderente în domeniile: achiziții, contabilitate, financiar, bancar, comerț, retail, resurse umane, recrutare, automotive, IT, programare, inginerie, automatizări, producție, confecții metalice, suport și relații clienți, marketing, sales și altele;
*livestream din studioul mobil poziționat în sala în care are loc evenimentul din fiecare oraș: interviuri cu reprezentanți ai companiilor sau prezentări ale colaboratorilor difuzate pe canalele de Facebook, LinkedIn, YouTube și pe targuldecariere.ro;
*promovarea tuturor locurilor de muncă, cu posibilitate de aplicare pe baza unui click, în urma contului creat înainte, în timpul, dar și după evenimentul din fiecare oraș pe platforma targuldecariere.ro.
Anul 2022 a debutat cu o intensitate record pentru piața muncii. Doar în luna ianuarie, pe eJobs.ro, s-au publicat peste 37.000 de joburi, în creștere cu 61% față de ianuarie 2021 și chiar cu 29% mai multe față de ianuarie 2020, când nici nu începuse pandemia. E cert că urmează o perioadă intensă pentru piața muncii și că puține lucruri vor mai sta în calea angajărilor", a spus Bogdan Badea, CEO eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care se alătură și anul acesta Târgului de cariere.
Târgul de cariere a împlinit anul acesta 16 ani de activitate și este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din Republica Moldova și România, reunind sute de angajatori și mii de candidați de două ori pe an, în sezonul de primăvară și cel de toamnă. Din 2006, de la primul eveniment și până în prezent, Târgul de cariere a devenit cea mai răspândită soluție de recrutare selectivă și a avut un rol esențial în formarea pozitivă a pieței muncii. De fiecare dată, a contribuit la dezvoltarea de competențe, descoperirea de talente și a șanselor de angajare pentru acestea.
Klara Kovacs

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:39:15 Ora de vară a Europei de Est