Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Cărțile te fac un om mare

2 februarie - Ziua Internațională a Cititului Împreună

Cărțile te fac un om mare

Exploratorii isteți din clasa pregătitoare B, coordonați de prof. Toma Daniela, au sărbătorit miercuri, 2 februarie 2022, Ziua Internațională a Cititului Împreună, o zi care ne amintește de puterea cuvintelor și a poveștilor,cu toții fiind conectați prin cititul împreună, iar ziua de azi transformându-se într-o adevărată sărbătoare a lecturii.

Am organizat această activitate sub deviza „ZICI cu lipici - legați prin cititul împreună" și am fost fericiți să citim împreună la școală. Exploratorii isteți au citit, au ascultat, dar au și pregătit ceasuri, pentru că e timpul pentru lectură. 
Un copil care citește va fi un adult care gândește!
Chiar dacă este iarnă, gândul ne-a purtat prin Țara Imaginației. Am închis ochii și ne-am imaginat că suntem pe plajă, într-un loc cald, savurând o înghețată: cea mai bună înghețată din lume". La fel s-a numit și cartea pe care am citit-o:„Cea mai bună înghețată din lume", scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Am descoperit doi copii ștrengari și feluri de înghețată la care nici nu ne-am fi putut gândi vreodată. Am descoperit împreună bucuria,  starea de bine pe care ne-o aduce cititul și am înțeles că  persoanele care citesc frecvent sunt în măsură  să empatizeze cu ceilalți, să fie mai toleranți, să înțeleagă un anumit fapt de viață, să fie stăpânii propriilor decizii. 
Recompensele pentru atenția și istețimea noastră nu s-au lăsat așteptate: am savurat împreună la sfârșit înghețată cu litera pe care am învățat-o în această săptămână: litera Î și am primit diplome pentru cei mai buni ascultători de povești. Un copil care citește va fi un adult care gândește!
Toma Daniela

Trimite email
marți, 14 ianuarie 2025, 01:34:47 Ora standard a Europei de Est