Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

,,În ogradă la bunici”

De la Grădinița din Tinca

,,În ogradă la bunici”

,,În ogradă la bunici
Eu mă simt stăpân.
Animalele de-aici
Îmi dau ce-i mai bun!"

Copiii grupei mici din cadrul G.P.P. Nr. 1 Tinca (director prof. Drimbe Monica), îndrumaţi de prof. Hardău Florina Cristina şi prof. Mitricioiu Anamaria, şi-au propus să studieze în această săptămână animalele domestice.
Astfel, împreună, au descoperit care sunt animalele care trăiesc pe lângă casa omului, care este stilul lor de viaţă, cum se hrănesc şi mai cu seamă cum se îngrijesc acestea.
Am aranjat, în grupă, centrul tematic, unde am pus la dispoziţia copiilor o multitudine de materiale didactice, menite să stârnească curiozitatea acestora.
În prima zi a săptămânii, am avut un invitat surpriză; în grupă la noi a venit căţeluşul Elias. Copiii l-au hrănit şi s-au jucat cu el, bucurându-se nespus de prezenţa lui.
Tot luni, au învăţat multe lucruri interesante despre câini, despre modul lor de viaţă şi cum ne pot fi de ajutor.
Pe parcursul săptămânii, am mai desfăşurat următoarele activităţi: ●,,Hrana animalelor" - joc senzorial ●,,Căţelul" - observare ●,,Pisicuţa" - memorizare ●,,Animale din ograda bunicii" - metoda diamantului ●,,Animale domestice" - pictură - forme de ipsos ●,,În ogradă" - șorțul povestitor ●,,Mulgem văcuţa!" - joc de rol ●,,Ţăranul e pe câmp!" - joc cu text şi cânt ●,,Pisica prinde şoareci!" - joc distractiv ●,,Ne distrăm, măşti de animale noi confecționăm!" - activitate practică.
Pentru a ne bucura de această săptămână frumoasă, am organizat un carnaval în cadrul căruia ne-am costumat cu ajutorul măştilor confecționate și am încins o horă, ,,Hora animalelor domestice".
A fost o săptămână în care am dobândit o seamă de cunoştinţe despre necuvântătoare, prin cânt, joc şi voie bună.
Prof. Hardău Florina Cristina
Vedeți mai multe poze (35 de poze) în Galeria foto: ,,În ogradă la bunici”.

Trimite email
joi, 23 ianuarie 2025, 05:35:00 Ora standard a Europei de Est