Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Avem nevoie de sprijinul vostru!

Dragi prieteni,

Avem nevoie de sprijinul vostru!

Dacă urmăriți știrile, puteți vedea că Republica Moldova e cuprinsă în ultimele zile de ample proteste contra regimului comunist și fraudarii masive a alegerilor din 5 aprilie 2009, proteste care s-au soldat cu violențe, în urma unui scenariu provocatoriu gândit de guvernarea comunistă.

 Surse veridice de informații găsiți pe: www.antena3.ro, www.unimedia.md, www.voceabasarabiei.net, www.jurnaltv.md, www.realitatea.net
 De multe ori site-urile moldovenești nu funcționează, în acest caz materialele JurnalTV le puteți găsi și pe youtube, iar site-urile românești gen www.realitatea.net pot fiaccesate oricând.
 Odată ce sunteți informați avem nevoie de suportul vostru. 
 Ce puteți face: *informați presa din întreaga lume, dar și mass-media locală, despre ce se întâmplă aici (folosiți mai ales internetul, traduceți în limbile pe care le cunoașteți informațiile pe care le găsiți în română) *informați ministerele de externe și organizațiile locale/naționale/internaționale ale țărilor unde rezidați, dar mai ales organizațiile care se ocupă de apărarea drepturilor omului. Cereți reacții față de represiunea din Moldova, prin apeluri, scrisori oficiale, mesaje. Așteptăm mesaje atât de la cetățenii Molovei, cât și din partea oricăror altor grupuri sau persoane fizice din străinătate  *discutați pe forum-uri și în spațiile publice în care vă întâlniți.
 Vrem să vă asigurăm că tinerii de aici nu susțin violența. Dezastrele din 07.04.2009 au fost provocate și au făcut parte dintr-un scenariu bine regizat al partidului comunist.  Noi nu suntem de acord cu regimul represiv instalat aici, nici cu fraudarea scrutinului electoral din 05.04.2009 și vrem să protestăm pașnic. Informații video, foto, dar și alte declarații care demonstrează aceste fapte există pe site-urile de mai sus.
 Cerem ajutorul organizațiilor internaționale (guvernamentale și neguvernamentale) să ia atitudine și să semnaleze neregulile și fărădelegile unui regim care încalcă flagrant drepturile și libertățile omului. Cerem ajutor în vederea sesizării guvernelor altor state. Orice acțiune în acest sens este binevenită. Dacă se vor implica și alte state, România nu va putea fi acuzată de implicare în treburile interne ale altui stat.
 Avem încredere în capacitatea voastră de a analiza la rece ceea ce se întâmplă și de a face demersurile necesare. 
 Avem nevoie de voi! Nu fiți indiferenți față de încercările noastre de a ne apăra demnitatea și libertățile!
 Părinții, rudele, prietenii voștri din Republica Moldova cer sprijinul vostru.
 Transmiteți informația mai departe!
 Vă mulțumim. (Maria L.)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:05:36 Ora standard a Europei de Est