Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Avem nevoie de sprijinul vostru!

Dragi prieteni,

Avem nevoie de sprijinul vostru!

Dacă urmăriți știrile, puteți vedea că Republica Moldova e cuprinsă în ultimele zile de ample proteste contra regimului comunist și fraudarii masive a alegerilor din 5 aprilie 2009, proteste care s-au soldat cu violențe, în urma unui scenariu provocatoriu gândit de guvernarea comunistă.

 Surse veridice de informații găsiți pe: www.antena3.ro, www.unimedia.md, www.voceabasarabiei.net, www.jurnaltv.md, www.realitatea.net
 De multe ori site-urile moldovenești nu funcționează, în acest caz materialele JurnalTV le puteți găsi și pe youtube, iar site-urile românești gen www.realitatea.net pot fiaccesate oricând.
 Odată ce sunteți informați avem nevoie de suportul vostru. 
 Ce puteți face: *informați presa din întreaga lume, dar și mass-media locală, despre ce se întâmplă aici (folosiți mai ales internetul, traduceți în limbile pe care le cunoașteți informațiile pe care le găsiți în română) *informați ministerele de externe și organizațiile locale/naționale/internaționale ale țărilor unde rezidați, dar mai ales organizațiile care se ocupă de apărarea drepturilor omului. Cereți reacții față de represiunea din Moldova, prin apeluri, scrisori oficiale, mesaje. Așteptăm mesaje atât de la cetățenii Molovei, cât și din partea oricăror altor grupuri sau persoane fizice din străinătate  *discutați pe forum-uri și în spațiile publice în care vă întâlniți.
 Vrem să vă asigurăm că tinerii de aici nu susțin violența. Dezastrele din 07.04.2009 au fost provocate și au făcut parte dintr-un scenariu bine regizat al partidului comunist.  Noi nu suntem de acord cu regimul represiv instalat aici, nici cu fraudarea scrutinului electoral din 05.04.2009 și vrem să protestăm pașnic. Informații video, foto, dar și alte declarații care demonstrează aceste fapte există pe site-urile de mai sus.
 Cerem ajutorul organizațiilor internaționale (guvernamentale și neguvernamentale) să ia atitudine și să semnaleze neregulile și fărădelegile unui regim care încalcă flagrant drepturile și libertățile omului. Cerem ajutor în vederea sesizării guvernelor altor state. Orice acțiune în acest sens este binevenită. Dacă se vor implica și alte state, România nu va putea fi acuzată de implicare în treburile interne ale altui stat.
 Avem încredere în capacitatea voastră de a analiza la rece ceea ce se întâmplă și de a face demersurile necesare. 
 Avem nevoie de voi! Nu fiți indiferenți față de încercările noastre de a ne apăra demnitatea și libertățile!
 Părinții, rudele, prietenii voștri din Republica Moldova cer sprijinul vostru.
 Transmiteți informația mai departe!
 Vă mulțumim. (Maria L.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:23 Ora de vară a Europei de Est